Hasznos tippek a bejárati ajtó kiválasztásához

Kütyü Magazin - 2020. július 6.

Akár építkezünk, felújítunk, akár csak szeretnénk egy kicsit modernizálni otthonunkat, a bejárati ajtó cseréjére több indokból is sor kerülhet. Amikor eldöntjük, hogy ezentúl egy új ajtót szeretnénk a régi helyett, akkor mindig indulhat az ötletelés, tervezgetés. Ajánlatokból persze annyi van, mint égen a csillag, így nincs egyszerű feladatunk. Ha azonban követjük az alábbi három lépést, azzal jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat.

Első lépés: igényeink meghatározása

Legelőször is üljön össze a család, és tervezzük meg közösen, hogy milyen is legyen az új bejárati ajtó. Mivel ez egy igen költséges beruházás, ami hosszú időre szól, így érdemes olyan megoldást választani, ami mindenkinek megfelelő, hisz jó pár évig minden nap nézegetjük és használjuk majd. 

Az anyagok tekintetében választhatunk fa, műanyag vagy a manapság egyre népszerűbb biztonsági ajtók közül. Egy jó ajtó szép és igényes, emellett pontosan záródik, ami a szigetelés szempontjából nem elhanyagolható. A színek és minták tekintetében is rengeteg lehetőségünk van. Családi ház esetén érdemes olyan árnyalatot nézni, ami a többi nyílászáróval is harmonizál, társasházi lakás esetén pedig olyat, amely nem töri meg a lépcsőház egységességét. Ha pedig ráadásul az ajtó két oldalát különféle színben kérjük, akkor belül az előszobához is illeszkedni fog. 

Második lépés: mérjük fel a kínálatot

Ha már tudjuk, hogy nagyjából mik az elképzeléseink, akkor elkezdhetünk konkrét ajánlatok után nézni. Erre érdemes akár több időt is szánni, hogy alaposan feltérképezzük a piacot. Ha szeretnénk maximális biztonságban tudni otthonunkat, és olyan ajtóval védeni értékeinket, amely kifog a betörőkön, akkor érdemes megtekinteni a Nívó Biztonsági Ajtókat is, amelyek nem csak esztétikusak, hanem egyben erősek is. 

A műanyag vagy faajtók a legtöbb betörő számára nem jelentenek túl nagy kihívást, ellenben a masszív biztonsági ajtók alaposan feladják nekik a leckét. Igaz, hogy árkategóriában is magasabb szintet képviselnek, no de ha csak egyszer is betörnek hozzánk, akkor valószínűleg jóval több kárunk keletkezik majd, mint amennyibe egy ilyen ajtó kerül. 

Harmadik lépés: a kivitelezéssel kapcsolatos teendők

Ha megtaláltuk azt a céget, akitől szeretnénk megrendelni új ajtónkat, akkor következhetnek a konkrét egyeztetések. Célszerű olyan vállalkozást keresni, akik nem riadnak meg attól, ha nem szabvány, hanem egyedi méretű ajtóra van szükségünk. 

Emellett az is érthető, ha nem szeretnénk “tömegterméket”, hanem olyan ajtóra vágyunk, amely a mi elképzeléseink szerint lett kialakítva. Vagyis tetszik a színe, esetleg tartalmaz üvegbetéteket, illetve a kilincs tekintetében is többféle lehetőség közül választhatunk. 

Mindemellett az is fontos, hogy az adott cég vállalja a kiszállítást és a beszerelést, valamint igény szerint a régi ajtó elszállítását is, hogy nekünk semmire se legyen gondunk. 

 

Vissza