Kifogástalan hang iparágvezető zajszűréssel

Kütyü Magazin - 2020. augusztus 8.

A Sony bejelentette zajszűrős fejhallgatóinak negyedik generációját, a díjnyertes 1000X család legújabb tagját, a WH-1000XM4 vezeték nélküli készüléket*. A legújabb fejhallgató magába foglalja a WH-1000XM3 méltán népszerű technológiáit, intelligens funkcióival, köztük a személyre szabható zenével, a fejlettebb zajszűréssel és az egyéni környezeti hangoptimalizálással olyan kiváló hangélményt hoz létre, mellyel elődjén is túltesz.

Kiváló hanghatás és tökéletes csend

Egy hosszú repülőúton vagy egy nyugalmas kávézóban a WH-1000XM4 fejhallgató egyaránt szolgáltatja a Sony leghatékonyabb zajszűrését, és csökkenti a magas és közepes frekvenciájú hangok erejét. Az oldalsó párnákon található, zajszűrésre használt mikrofonokon keresztül a Kettős Zajérzékelő technológia a környezeti hangokat egyenesen a megbízható HD QN1 zajszűrő processzorra küldi. Ezután az új BLUETOOTH Audio SoC (System on Chip) érzékeli és alakítja a zenét és a zajt percenkénti 700-szoros gyorsasággal. Az új algoritmus segítségével a HD QN1 processzor valós időben végez zajszűrést, így lehetővé teszi a felhasználónak, hogy könnyebben tudjon a zenére figyelni, kizárva a körülötte lévő világ nyüzsgését.

Az Edge-AI használatával a DSEE Extreme sokkal pontosabban építi újra a digitális tömörítés során romló hangot, ezáltal biztosítva egy hűbb hangélményt. Az Edge-AI valós időben dolgozza fel a zenét, valamint felismeri a különböző hangszereket, zenei műfajokat és más, a dalban hallható elemeket, mindezt azért, hogy helyreállítsa a tömörítésben elveszített, nagy hatótávolságú hangokat, és egy gazdagabb, teljesebb hangélményt kínáljon.

A WH-1000XM4-es fejhallgató használata a 360 Reality Audio technológiának köszönhetően egy magával ragadó hangélményt kölcsönöz, Androiddal és iPhone-nal is kompatibilis, mindössze az erre kifejlesztett applikációt kell telepíteni az élmény maximalizálásához. A 360 Reality Audio funkciójának köszönhetően a zenehallgatást olyan szinten tudja élvezni, mintha kedvenc előadóját élőben hallgatná. A WH-1000XM4 fejhallgatójának és a „Sony | Headphones Connect” applikációnak**  köszönhetően személyre szabott egyedi élmény várja a felhasználót.

 

Semmihez sem fogható, okos zenehallgatás

A WH-1000XM4 vezeték nélküli fejhallgatót egy adaptív hangvezérlő rendszerrel szerelték fel, amely a környezet hangokhoz alakítja a beállításokat, a legmegfelelőbb hangélmény érdekében. Idővel az adaptív hangvezérlés megfigyeli a leggyakoribb hallgatási helyszíneket, az ideális zenehallgatás elérésének érdekében pedig mindig az adott szituációhoz – például munkahely, edzés, kávézás – idomítja a megfelelő hangbeállításokat. Utazás során a fejhallgató olyan optimális hanghatást állít be automatikusan, mellyel kizárja a külső zajokat, így a felhasználó teljesen el tud veszni a zene élményében. Séta közben a zenehallgatás élményével egyidőben figyel a környezetre. A fejhallgatón modifikálhatók a leggyakrabban látogatott helyszínek és preferenciák a „Sony | Headphones Connect” applikációnak köszönhetően, a helyszíneken pedig automatikusan bekapcsol a kiválasztott beállítás. 

Mindennapi használat

A Speak-to-Chat a WH-1000XM4 egy új funkciója, melynek köszönhetően egy gyors beszélgetés, kávérendelés vagy -készítés, zenehallgatás során sem kell levennie fejhallgatót. Mindössze egy-két szót kell mondani, hogy a rendszer felismerje a felhasználó hangját: a zene automatikusan megáll, így nem kell megválnia a headsettől. A beszélgetés befejeztével a zene 30 másodpercen belül automatikusan újraindul. Még egy újdonság a WH-1000XM4 esetében a Quick Attention funkció, melynek során, ha a fejhallgató használója bele akar hallgatni mások mondanivalójába, vagy maga szeretne megszólalni, elég a kezét a fülhallgató jobb oldalára tenni, és a hangerő lecsökken, a környezeti hangok pedig hallhatóbbá válnak.

Az új WH-1000XM4 viselésfelismerő funkcióval rendelkezik. A fejhallgató érzékeli a felhelyezést, majd a megfelelő töltöttségi szinthez igazítja a használatot, hogy ezzel is az akkumulátor élettartamát növelje. A fejhallgatóba szerelt közelségi és a két gyorsulási szenzornak köszönhetően a zene automatikusan megáll, amikor leveszik az eszközt, újbóli felhelyezés esetén pedig ismét elindul magától, így egyszerűbbé teszi a zenehallgatás élményét.

A WH-1000XM4 egy másik sajátossága az új, precíz hangfelvételt készítő technológia. Az innováció a fejhallgatóba szerelt öt mikrofont optimalizálja, így szolgáltat kiemelkedő hangjelzéseket, melyek a hívások és a Speak-to-Chat funkciók tiszta és precíz hallhatóságát segítik. 

 

A tökéletes dizájn nyomában

A WH-1000XM4 a visszafogott stílust ötvözi a kivételes kényelemmel és könnyű kialakítással, hogy használója észre se vegye a fejhallgató viselését. Az eszközt azok számára tervezték, akik gyakran utaznak, a puha fülpárnák és a vastagabb fejpántbélés kiegyenlítik a nyomást és stabilizálják a kapcsolatot a fül és a fejhallgató közt.

A legnagyobb kihasználhatóság érdekében a WH-1000XM4 két BLUETOOTH eszközzel egyidőben is használható. Egy bejövő hívásnál például a fejhallgató érzékeli, melyik eszköz szól, majd automatikusan csatlakozik hozzá. A használatban lévő eszközök közötti váltás is egyszerű és gyors, mindössze át kell váltani az alkalmazni kívánt készülékre az applikációban. 

A WH-1000XM4 egy NFC és BLUETOOTH támogatott termék, melynek akkumulátor-élettartama akár 30 órát***  is kibír, gyorstöltési funkciója pedig akár 5 órányi vezeték nélküli szórakozást nyújthat mindössze 10 percnyi töltésidő után****.

 

A WH-1000XM4 fejhallgatót a Google új Fast Pair funkciója is támogatja, melynek segítségével egyszerűen és könnyedén megtalálható a készülék: az eszköz a funkció használatával hangjelzést ad, melynek köszönhetően csöngetés által könnyen megtalálható válik a fejhallgató.

A legújabb modell, elődjéhez hasonlóan, érintéssel vezérelhető, a Google Asszisztenssel és az Amazon Alexával hangasszisztens szoftverekkel*****  pedig további segítséget nyújthat a mindennapokban.

A WH-1000XM4 iparágvezető vezetéknélküli zajszűrős fejhallgató fekete és ezüst színekben válik elérhetővé idén nyáron.

A termék kampányvideója:  

 

_________________

*  2020. április 21-ig bezárólag. A Sony JEITA-szabvány szerint végzett kutatásai alapján, a fejhallgató-kialakítású zajszűrős eszközök körében.

**  A Sony | Headphones Connect alkamazás az App Store-ból, illetve a Google Play áruházból tölthető le. Az alkalmazáshoz tartozó hálózati szolgáltatások, tartalmak, operációs rendszerek külön feltételekhez köthetők, és bármikor megváltoztathatók, megszakíthatók vagy megszüntethetők, valamint díjakat, regisztrációt és hitelkártya-információkat igényelhet. Használatához szükséges a termék vezeték nélküli hálózathoz való csatlakoztatása.

***  Zajszűrés bekapcsolása esetén. Kikapcsolt zajszűrési funkcióval akár 38 óra. 

****  AC adapter használata esetén

*****  A Google a Google LLC. bejegyzett védjegye. Az Amazon Alexa és a kapcsolódó logók az Amazon.com Inc, és leányvállalatainak bejegyzett védjegye. A Google Asszisztens és az Alexa különböző nyelvekben és régiókban érhető el.

Vissza