Betekintés a vászonképek világába

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 1.

Minden vászonkép szemet gyönyörködtető látvány, és egyre több helyen találkozhatunk velük. De hogy mit is nevezünk pontosan vászonképnek, és minek köszönheti népszerűségét? Most eláruljuk!

Vászonkép vagy vászonfotó?

A vászonképek lenyűgöző dekorelemek, így egyre többen dekorálják lakásukat ezekkel a csodaszép képekkel. Sőt nem csak a lakások falán találkozhatunk velük, hanem éttermekben, irodákban, szórakozóhelyeken, de akár iskolákban is.

Viszont mikor a vászonképek szóba kerülnek, sokan mégsem tudják, hogy mit is takar pontosan ez a kifejezés. Gyakran keverik össze a vászonfotóval, sőt azt gondolják, hogy a vászonkép és a vászonfotó ugyanaz. De ez koránt sincs így. A vászonfotó csupán egy vászonnyomat, míg a vászonképet egy vakrámára feszítik, amelynek köszönhetően könnyedén elhelyezhető a falon, és sokkal strapabíróbb is.

Amiért tökéletes választás egy vászonkép

A vászonkép csodás dekorációs elem. Gyönyörűen mutat bárhol, ahová felhelyezik, hiszen modern és dizájnos megjelenésével igazán kiemeli az adott helyiséget. Emellett ma már találkozhatunk környezetbarát vászonképekkel is, amelyeket károsanyagmentes technológiával nyomtatnak, így akár felhelyezhetők a kórházak falaira is. Sőt tisztításuk is egyszerű, hiszen a vászon amellett, hogy környezetbarát, még lemosható is. Tehát egyszerűen meg lehet tisztítani egy nedves ronggyal. A kórházak falait pedig igazán fel tudja dobni egy vidámabb vászonkép. Lemosható és környezetbarát vászonképekért nézz körül a vaszonkep.hu oldalán!

De nem csupán remek dekorációs elem, hanem ajándéknak is kiváló. Ugyanis bármilyen fényképet választhatsz, legyen az egy családi fotó, egy fénykép a párodról vagy éppen a kisállatodról. Így a vászonkép igazán személyes ajándék lehet, aminek megpillantása felidézheti a boldog közös emlékeket.

Különféle stílusú vászonképek

A vászonképek egyediségét tovább fokozza, hogy különféle stílusú megoldásokból választhatunk. Tehát nem csupán a fényképeket variálhatod, de azt is, hogy azok miképp, milyen formában, nagyságban és hogyan helyezkedjenek el a vásznon. A legelterjedtebbek a többrészes, a mozaik- és a montázsképek.

A többrészes vászonképek egy általad kiválasztott kép több részben való megjelenítése. Itt eldöntheted, hogy hány részre szeretnéd bontani a képet. A leggyakoribb a 3-6 részes kivitel, ami igazán különleges, és remekül mutat például egy nappali falán.

A mozaik vászonkép pedig azt jelenti, hogy több apró fényképből tevődik össze egy egész kép.

A montázsképek esetében könnyebb dolgod van. Itt nem kell azon agyalnod, hogy a temérdek kedvenc képed melyiket válaszd, ami aztán a vászonra fog kerülni. Ugyanis a montázsképek esetében több fényképet is helyezhetsz a vászonra olyan formában, ahogyan te csak szeretnéd.

Vissza