Milyen feladataink vannak egy költöztető cég megbízása során?

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 11.

Egyre többen tisztában vannak vele, hogy a költöztetéshez érdemes szakszerű segítséget kérni, hiszen mindenki hallott már olyan rémtörténetet, ami akkor történt, amikor a család és a barátok összeálltak megoldani a költözést, de hozzáértés hiányában elég magasra rúgott a költözés során keletkezett károk végösszege.

Azonban nem mindenki tudja, hogy mi alapján ajánlott kiválasztani egy költöztető céget, és a megbízás során milyen feladataik vannak, ezért mi most igyekszünk ezekre a kérdésekre megadni a kielégítő válaszokat.

Hogyan válasszunk költöztető céget? 

Mivel egyre többen vesznek igénybe ilyen szolgáltatásokat, így a megnövekedett kereslet hatására a kínálat jelentősen bővült. Azonban ez sajnos nem azt jelenti, hogy szakemberekkel gyarapodott volna a szolgáltatók piaca, sokkal inkább baráti vagy családi összeverődéseket jelent a jó pénz reményében.

Éppen ezért az első számú és legfontosabb szempont, hogy a leendő költöztető cég rendelkezzen referenciákkal. Ezek megtalálhatóak többnyire a cég weboldalán, de érdemes a Google Cégemen és a Facebookon egyaránt utánajárni az értékeléseknek. Ha sehol sem találunk értékelést, esetleg bizonyos oldalakon egyértelműen le vannak tiltva, azt tekinthetjük figyelmeztető jelzésnek arra vonatkozóan, hogy eddig nem igazán sikerült a költöztetőknek elégedettséget kiváltaniuk a megrendelőkből a munkájuk során. 

A második szempont lehet az ár. Vannak, akik aranyáron dolgoznak, és bár jó munkát végeznek, érthető, ha nem férnek bele a büdzsébe. Viszont a gyanúsan olcsó szolgáltatás mindig keltsen kételyeket, hiszen ebben az esetben valami biztosan nincs rendben. Ilyenkor előfordulhat, hogy az árajánlat során bizonyos tételeket nem tüntet fel a költöztető cég az ajánlatban, ezért tűnik csak olcsónak a szolgáltatás. De persze az sem kizárt, hogy az ár egyenesen arányos a költöztetés minőségével, ezért ha fontos számunkra az ingóságaink épsége, akkor szintén érdemes elkerülni az ilyen cégeket. 

Hogyan vegyük fel a kapcsolatot a költöztető céggel?

Telefonon, emailben vagy a költöztető cég weboldalán lévő űrlapon vehetjük fel a kapcsolatot a kiszemelt céggel. Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjon adni a szolgáltató, meg kell adnunk a bútorok méreteit, a dobozok és zsákok számát, emellett pedig informálni kell az esetleges törékeny tárgyakról és a nagy értékű holmiról, amire külön biztosítás kötése is szükséges lehet.

Ezenfelül természetesen a címeket, a költözés dátumát szintén meg kell adni, és a megrendelésben ezeket a rakodói létszámmal, a kezdés pontos időpontjával és a szolgáltatás tartalmával együtt pontosítani.

Amennyiben te is költözködni készülődsz és a költöztetést profi, költöztetésben jártas cég segítségével szeretnéd megoldani, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával! Ha őket választod, biztosan nem fog csalódás érni.

Vissza