Egy kis segítség a legjobb fürdőszobabútor megtalálásához

Kütyü Magazin - 2020. november 2.

A fürdőszobabútorok óriási változásokon mentek át az utóbbi években. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy néhány éve a magyar fürdőszobák összes tartozéka egy mosdókagyló, egy fürdőszobai tükör és egy zuhanykabin vagy kád volt, vagy esetleg egy felső szekrény vagy nyitott polc. Mára a tér jobb hasznosításának vágya és az esztétikai megfontolások is előtérbe kerültek. Egyre több bútor és szekrény jelenik meg fürdőszobáinkban. Az egyik ok az, hogy a napi tisztálkodás funkciója kiegészül: a nyugalom, kvázi wellness színhelyévé válik. Mindennek tudatában jobban érthető, miért érdemes komolyan venni a fürdőszoba megtervezését is.

A tér fürdőszobánkban

A kisebb fürdőszobákban az egyik fontos feladat lehet a tér növelése, legalább optikailag és természetesen a hely legjobb kihasználása. Itt ajánlott a felső és az alsó szekrény együttes használata, a falra szerelhető a legpraktikusabb. Egy nagy méretű fürdőszobatükör pedig szintén nagyobb tér hatását hozza el számunkra.

A nagyobb fürdőkben több kényelmi funkciót is elhelyezhetünk: egyértelmű a dupla mosdó előnye, főleg gyerekes családban, fokozhatja a kényelemérzetünket egy fürdőszobapad, és jó szolgálatot tehet egy szekrény is, amely elrejti a mosdótál lefolyócsövét, és segít a tárolásban is. Nyitott polc helyett pedig zárt szekrényt ajánlunk, ez nemcsak esztétikusabb, de praktikusabb is.

Milyen anyagokkal dolgozzunk?

A hagyományosabb ízlésvilágúak a nemes fához vonzódhatnak, amely elegáns és esztétikus megoldás egyben, azonban ezzel óvatosan kell bánni: a fa nem tűri jól a vizet és a párát. Ha mindenképpen ragaszkodunk a fához, vízálló lakkozású furnérozott tömörfa lehet a megoldás.

Testreszabható megoldás a fóliás MDF, amely ellenáll a vízzel szemben, időtálló anyag és szinte korlátlan szín- és mintaválasztékkal rendelkezik.

A modern és minimál lakberendezési “iskola” előszeretettel használja az akrilbevonatú bútorlapot, amely magasfényű és egyre inkább elterjed Magyarországon is.

Bármi is legyen az ötletünk, érdemes szakemberekkel konzultálni, hogy mi valósítható meg és melyik a számunkra legjobb megoldás. A Homelux profi csapata már több mint 10 éve foglalkozik minőségi fürdőszobabútorok, zuhanykabinok, hidrokabinok, jakuzzik forgalmazásával és vállalnak házhoz szállítást az ország minden pontjára, emellett beépítést és prémium szolgáltatásokat is.

Melyik stílus a miénk?

Ahogy láttuk, a fürdőszobabútorokban nagy választék van: nincs ez másképp az anyagokban és formavilágokban sem. Érdemes utánajárni a skandináv stílusnak, amely fát vagy faszerű anyagokat használ, míg a “rokonok” minimál és modern berendezési stílust szívesen alkalmaznak, például lebegő fali szekrényeket és négyzetes formavilágot.

Vissza