Pöttöm Park a legkisebbeknek

Kütyü Magazin - 2020. november 4.

Egy könyv rengeteg lehetőséget kínál a gyermek fejlesztésére. Emellett pedig képes egy pillanatra megállítani az egész napos rohanásban, és arra is kiváló, hogy a család időt töltsön együtt. De egy jó könyv még ennél is többre képes, következő cikkünkben bemutatjuk a Pöttöm Park című könyvet, amely tökéletes választás a legkisebbek számára.

Mi is az a Pöttöm Park?

A Pöttöm Park egy úgynevezett beszédindító könyv a 2-4 éves korosztály részére. A könyv különféle témák és feladatok segítségével fejleszti a gyermek beszédét, szókincsét úgy, hogy ezt mindeközben a gyerek észre sem veszi. A közös gyakorlás pedig remek lehetőség, hogy a szülő a gyermekkel minőségi időt töltsön együtt.

A közös tanulás otthon, a gyermek környezetében zajlik, így a gyermek nem érzi magát frusztrálva, és nem lesz feszült. Az pedig, hogy mindeközben a szülő is vele van, teljes biztonságérzetet nyújt számára.

Fejleszd gyermekedet a Pöttöm Park segítségével!

A gyermek életében a 0-7 éves kor közötti időszak a legmeghatározóbb, hiszen ekkor a legfogékonyabbak mindenre, és ekkor befolyásolja leginkább a környezete. Ebben az időszakban a legfontosabb a tudatos nevelés, illetve érdemes nagy hangsúlyt helyezni a gyermek fejlesztésére. A Pöttöm Park egy olyan munkafüzet, amellyel a gyerkőc játékosan ismerheti meg és fedezheti fel saját környezetét, szerezhet tapasztalatokat és játszva tanulhat.

A könyv a nyelvi képességek mellett az értelmi képességeket is fejleszti. Fokozatosan halad a könnyebb feladatoktól az egyre nehezedő felé. A beszélgetés során a közvetlen környezetünkkel kapcsolatos szókincse is fejlődik, olyan témákról beszéltet, mint például a család, a testünk, évszakok, állatok, színek, közlekedés. A szókincsfejlesztés mellett helyet kap a térbeli tájékozódás fejlesztése, a vizuális és hallási észlelés, az emlékezet, a képzelet, a hasonlóság-különbség felismerése, valamint a számfogalom is. 

Mindezek nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolában gond nélkül boldogulhasson, hiszen előtte már megtanulja, hogyan kell bekarikázni, aláhúzni vagy összekötni egy adott feladatban.

A munkafüzet legnagyobb előnye mégis, hogy a feladatok megoldása során a gyermek időt tölthet szüleivel, aminek azért is van nagy szerepe, mert ez nagy mértékben hozzájárul a gyermek érzelmi képességeinek fejlődéséhez. A Pöttöm Park munkafüzetet keresd a Játékliget oldalán!

Hogyan használjátok a Pöttöm Parkot?

Fontos azonban, hogy a gyermek mindezt ne tanulásnak, hanem játéknak fogja fel. Így csak akkor vedd elő, ha a gyermek kéri. Keress neki olyan feladatokat, amelyeket biztosan meg tud oldani, hogy sikerélménye legyen. Ha esetleg hibázik, beszéljétek meg, hogy hibázni lehet. A feladatmegoldások során folyamatosan dicsérd és biztasd, hiszen rendkívül fontos számára a pozitív megerősítés.

 

Vissza