Telefonra költözik a Corvinus

Kütyü Magazin - 2020. december 1.

Egyszerűbbé és átláthatóvá teszi a diákok mindennapjait a Budapesti Corvinus Egyetem. Az intézmény a digitális megújulás projekt részeként olyan, a meglévő egyetemi rendszerek integrációján alapuló applikációt fejlesztett ki, amely segíti a diákokat eligazodni az egyetemi mindennapokban, mobiltelefonon elérhetővé teszi az órarendet, kurzusadatokat, átlagokat, kapott érdemjegyeket és egy helyre gyűjti az egyetemen elérhető lehetőségeket. A MyCorvinus mobilapp ugyanakkor a tanulmányi ügyintézést is felgyorsítaná.

Idéntől a corvinusos hallgatók egy új és letisztult felületen keresztül érhetik el a legfontosabb egyetemi információkat, a Budapesti Corvinus Egyetem ugyanis olyan hiánypótló applikációt fejlesztett ki, amellyel egyszerűbbé és átláthatóbbá válnak a legfontosabb hallgatókat érintő folyamatok. A digitális megújulás projekt részeként létrejött alkalmazással a diákok könnyebben eligazodhatnak az egyetemi órarenden, láthatják mobiljukon a tanév pontos menetrendjét, a kurzusadatokat, a kapott érdemjegyeket, illetve egy digitális térkép és egy telefonkönyv is segíti őket a tájékozódásban. Hosszabb távon az appból elérhetőek lesznek az oktatók által feltöltött anyagok is.

„Idén tavasszal kezdődött a MyCorvinus applikáció tervezésének folyamata, amelynek során fókuszcsoportos kutatásokon és egyéni mélyinterjúkon kértük ki a hallgatók véleményét a jelenleg használt rendszerekről. Leggyakoribb problémaként a túl sok rendszer párhuzamos használata merült fel: nehéz kiigazodni a Neptun, Moodle, az oktatók által feltöltött anyagok és az egyetem hivatalos honlapja között. A hallgatók a mobiltelefonos felületet is hiányolták, ebből pedig egyenesen következett az igény egy új applikációra” – fejtette ki Major Péter, a Hallgatói Szolgáltatások vezetője.

 

A kutatás során az applikáción dolgozó munkatársak számos külföldi példát elemeztek az MIT hallgatói applikációjától kezdve a Harvardon és az INSEAD-on át egészen az ESADE rendszeréig. Több jó megoldást is találtak, de végül arra jutottak, hogy a Corvinus esetében a legjobb, ha a fejlesztéskor a már meglévő rendszerek integrációjára helyezik a hangsúlyt.

A MyCorvinus mobilappot bárki letöltheti a telefonjára, a személyre szabott hallgatói információk eléréséhez csupán az egyetemi felhasználónévre és jelszóra van szükség. 

A MyCorvinus mobilappal ugyanakkor nemcsak a háttérfolyamatok egyszerűsödnek le, de a tanulmányi ügyintézés is gyorsabbá válhat. A digitalizáció jegyében a Corvinus egy új és teljesen egyedülálló hallgatói irodát is kialakít az egyetem épületében, amely a gyors ügyintézés mellett a közös munkára és a kellemes időtöltésre is lehetőséget ad. A patinás műemléképületbe mesterien beillesztett iroda többek között modern megjelenéssel, korszerű belsőépítészeti megoldásokkal, igényes bútorzatokkal és zöld falfelületekkel várja majd a corvinusos diákokat.

Vissza