A hialuronsav 5 pozitív hatása

Kütyü Magazin - 2021. február 1.

Manapság ha valaki a kozmetikumok között nézelődik, minden bizonnyal hamar belefut majd a hialuronsavba, mint hatóanyagba. Ez nem is véletlen, hiszen ezt a természetes, nagy molekulájú szénhidrátot előszeretettel alkalmazza a kozmetikai ipar, a legendás vízmegtartó képessége miatt. Azonban kár lenne azt hinni, hogy ennyiben ki is merülnek a hialuronsav hatásai, hiszen a hidratáláson kívül még rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkezik - nézzük is meg, melyek ezek. 

1. Jótékony hatással van az ízületekre

A hialuronsav az ízületekben is megtalálható, és amolyan “kenőanyagként” funkcionál. Ha elegendő mennyiségben van jelen, akkor a mozgásszervek olajozottabban működnek, és elkerülhetőek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. 

Mozgásszervi betegségekben szenvedőknél injekcióként is szokták alkalmazni: hialuronsavat fecskendeznek az ízületi résekbe, ezáltal csökken a fájdalom, és elkerülhetőek az ízületi gyulladások.

2. Csökkenti a szemszárazságot

A szemszárazság igazi “népbetegség”, amióta az emberiség jelentős hányada tölti ideje nagy részét a számítógép vagy a telefon kijelzőjét bámulva. A szemüregben lévő folyadék viszont nagyrészt hialuronsavból áll, ezért ha külsőleg pótoljuk (például hialuronos szemcsepp formájában), azzal segítünk helyreállítani a szemünk optimális nedvességtartalmát, és megszűnik a kellemetlen, égő érzés.

3. Segít a sebgyógyulásban

A hialuronsav a bőrben természetes módon is megtalálható, viszont ha a bőrfelületet sérülés éri, akkor a mennyisége növekszik, ezzel is gyorsítva a regenerációt. Mindemellett antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal képes megakadályozni a seb elfertőződését. 

No persze ez nem jelenti azt, hogy a sérüléseidet be kellene kenned hialuronsavas arckrémmel, de ha rendszeresen fogyasztod a Yobogu hialurontartalmú folyékony vitaminjait, akkor belülről támogathatod a szervezetedet, és sérülés esetén lerövidítheted a gyógyulási időt. 

4. Enyhíti a reflux tüneteit

A legújabb kutatások szerint a hialuronsav a refluxban küzdőknél hatékonyan csökkenti a panaszokat. Ennél a betegségnél a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, ott pedig égő érzést, fájdalmas sérüléseket okoz. A hialuronsav viszont megnyugtatja a sérült területet, és gyorsítja a nyelőcső gyógyulását. Bár ez még egy elég új terület, ahol nem áll rendelkezésre túl sok tanulmány, mindenesetre a kísérletek eddigi eredményei ígéretesnek tűnnek. 

5. Csökkenti az allergiás reakciókat és a fül-orr-gégészeti gyulladásokat

A hialuronsav aeroszolos formában használva segít nedvesen tartani a nyálkahártyát, és elősegíti a különféle allergén anyagok, szennyeződések ürülését. Mindemellett csökkenti a gyulladásokat, csillapítja a fájdalmat, és a nyálkahártya regenerálódásában is kulcsfontosságú szerepet játszik. Alkalmazható a különféle fülgyulladások és meghűléses betegségek kiegészítő kezelésére is.

Vissza