A vállalkozói hitel kiválasztása nem egyszerű, de most segítünk!

Kütyü Magazin - 2021. február 1.

Egy vállalkozói hitel kiválasztása nem 10 perces munka. Főleg igaz ez az új vállalkozóknál, új cégeknél. Ők még a vállalkozói létet is szokják, tanulják, így még persze hogy nincsenek képben teljesen a vállalkozói hitelekkel. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy még ők is képbe kerüljenek egy banki hitel felvétele előtt.

Azzal ugyanis, ha megfelelő ismeretek nélkül vágnak bele egy-egy hitelbe, veszélyeztetik az egész vállalkozásukat. Sőt, akár a saját anyagi biztonságukat is. Érdemes pár órát vagy akár pár napot is arra szánni, hogy felmérjük és megvizsgáljuk az ajánlatokat és a lehetőségeinket. Ezzel a cikkel próbálok segíteni neked abban, hogy a számodra legmegfelelőbb vállalkozói hitel mellett dönthess.

Ezek nem lakossági hitelek, de azért vannak hasonlóságok

Egy lakossági hitel esetén már az elnevezés is egyértelművé teszi, hogy milyen hitelről van szó. Ez a vállalkozói hitelek esetén nem minden esetben van így. Bár azért vannak ilyen vállalkozói hitelek is, mint például a beruházási hitel vagy a forgóeszköz hitel. A vállalkozói hiteleket is kamatostul vissza kell fizetni, és vannak itt is negatív következmények nemfizetés esetén. Továbbá itt is vannak ingatlanfedezetet igénylő konstrukciók, mint a lakossági jelzáloghiteleknél.

Ezekre a kérdésekre tudd a választ, mielőtt döntenél!

Mindig tartsd szem előtt azt, hogy csak olyan hitelt vegyél fel, amit várhatóan (határidőre) vissza is tudsz fizetni! Ez épp úgy igaz a lakossági hitelek esetében, mint a vállalkozói hiteleknél. Érdemes végigmenned a kövtkező kérdéssoron, és megválaszolni őket, mielőtt döntenél az egyes hitelek vagy hiteltípusok közül:

  • Mire fogod fordítani a felvett összeget?
  • Mekkora összegre van szükséged?
  • Mekkora futamidő lenne számodra az optimális?
  • Van-e önrészed?
  • Van-e fedezeted?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolod, sokkal előrébb leszel, sokkal könnyebb lesz meghatároznod magadnak, hogy milyen hitelre is van szükséged.

Nézz utána a lehetőségeidnek!

Bár az előző pontban feltett kérdések is fontosak, nem mindegy, hogy egyáltalán milyen lehetőségeid vannak a piacon vállalkozói hitel felvételére. Nézz utána a vállalkozói hiteleknek, így képbe kerülsz a bankok ajánlataival, melyek között célirányosan kereshetsz. Fogsz találni rövid lejáratú és rulírozó (pl.: folyószámla hitel) vállalkozási hiteleket is. Szabad felhasználású vagy épp forgóeszköz hiteleket is választhatsz, ha pár tízmilliós összegre van szükséged. A százmilliós hiteleknél már szükséged lehet ingatlanfedezetre és meghatározott önerőre. És kérhetnek üzleti tervet is. Jó konstrukciókat lehet találni beruházási kölcsönöknél vagy lombard hiteleknél is.

Gondolj az állam által biztosított lehetőségekre is!

 

Számos államilag támogatott, kedvezményes kamatozású vállalkozói hitel van a piacon, melyeket szintén érdemes átgondolni. Ezeket szintén megtalálod a fenti linken.

 

Vissza