Dell megoldások a zökkenőmentes munkavégzéshez

Kütyü Magazin - 2022. január 18.

A hibrid munkavégzés során fennakadásokat okozhat a munkakörnyezet folyamatos változása. A jobb kommunikáció és az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a Dell Technologies vázolt pár potenciális megoldást, amelyek a jövő munkahelyének szerves részei lehetnek.

Concept Flow ökoszisztéma

A különböző eszközök, kiegészítők együttműködése problémás lehet a hibrid munkavégzés során. A laptopnak idő kell, míg csatlakozik egy másik Wi-Fi hálózathoz, vagy amíg újra megnyit egy alkalmazást, és fontos kérdés, hogy megfelelően hallják vagy látják-e egymást a kollégák az online megbeszéléseken. A Concept Flow egy olyan megoldás, amely számos frusztrációt és hatékonyságot zavaró tényezőt kiküszöbölhet. A Concept Flow egy intelligens munkaterületet jelent, ahol a laptop automatikusan csatlakozik a kijelzőkhöz, az egérhez, a billentyűzethez és a megbízható hálózathoz, még mielőtt leül a munkavállaló az asztalhoz. Így a felhasználó pontosan ott folytathatja a munkát, ahol legutóbb abbahagyta. Ezzel egyidejűleg, amint az asztalra kerül a laptop, az vezeték nélkül kap áramot, így nem kell többé a kábelekkel vesződni. Amikor a munkavállaló felkel az asztaltól és más helyre viszi az eszközt, a közelségérzékelő funkciónak köszönhetően a monitor, a töltő és minden csatlakoztatott eszköz kikapcsol. Az elgondolás ötvözi az iparági szabványos vezeték nélküli töltési technológiát, az intelligens szoftveralkalmazásokat és a Wi-Fi 6E adta dokkolási technológiát, hogy egységes, zökkenőmentes élményt teremtsenek.

 

Concept Pari

Szeretjük vagy nem, a virtuális megbeszélések velünk maradnak. Ugyanakkor az ilyen meetingekhez köszönhető gyors  elfáradás valós, hiszen a videón keresztül próbáljuk tartani a szemkontaktust, figyeljük a testbeszédet, miközben jegyzetelünk vagy diákat mutatunk be. A Dell Technologies megoldása elősegíti a tartalmasabb emberi interakciót, miközben lehetővé teszi, hogy a hívások során könnyedén megosztható legyen akár egy papíralapú dokumentum is..

A Concept Pari elgondolás egy egyszerű, mozgatható, vezeték nélküli webkamera, amely bármilyen kompatibilis kijelzőn, dokkolóban, állványon, vagy akár kézben is elhelyezhető. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlen szemkontaktust teremtsenek azokkal, akikkel beszélgetnek, és további, képernyőn kívüli tartalmakat osszanak meg egyszerűen. A kicsi és könnyű megoldás (csupán 30 g) mikrofonnal rendelkezik, és képes 1080p felbontású videót továbbítani Wi-Fi-n keresztül. Olyan hasznos beépített funkciókkal rendelkezik, mint a tápellátás jelzője, egy jelzőfény, amely segít a tökéletes beállításban (kiküszöbölve az állandó lefelé nézést), valamint egy beépített USB-C dokkoló a vezeték nélküli töltéshez. 

A Concept Pari kis helyigénye, rugalmassága és egyszerűsége vonzó lehet a rendszeresen videohívásokat folytatóknak, és könnyen lehet a "hibrid munka" eszköztárának része, amikor az emberek különböző helyekről dolgoznak.

 

Concept Stanza

Az apró technológiai fejlesztések nagy hatással lehetnek a mindennapi munkavégzésre, így érdemes lehet újragondolni a munkánk egyik legáltalánosabb feladatát, a jegyzetelést is.

Több képernyő használata alapvetően javíthatja a hatékonyságot és az együttműködést. A Concept Stanza egy lépéssel továbblép ezen, mégpedig egy újfajta, vékony, könnyű, port nélküli 11 colos kiegészítő érintőkijelző gondolatával, amelyet kizárólag arra terveztek, hogy a jegyzetelés folyamatát egyszerűbbé és okosabbá tegye.

A megoldás szinte olyan érzést biztosít, mintha tollal és papírral jegyzetelne a felhasználó, kivéve, hogy dupla koppintással azonnal szöveggé tudja alakítani a kézírását. Intelligenciával, képernyőbővítő funkciókkal és szoftverekkel a tartalom visszakereshető és megosztható az eszközök között. Így nem kell többé egy jegyzetfüzetben keresgélni, vagy fényképet készíteni a kézzel írt jegyzetekről, hogy az e-mailben elküldhető legyen. A Concept Stanza ötvözi az analóg és a digitális megoldások legjobb tulajdonságait, és még tollat és mikrofont is fejlesztettek hozzá.

 

A hibrid munkavégzésé a jövő

A hibrid munka ígérete túlmutat a hatékonyságon, és ehhez egyszerre van szükség a munkavégzési kultúra megváltoztatására és a technológia fejlődésére.  A Dell Technologies célja továbbra is az, hogy a jövő technológiai megoldásai még aktívabban segítsék a munkavállalók együttműködését, és hogy jobban illeszkedjenek az egyes munkahelyek igényeihez. 

Vissza