Frissítést kapott a Galaxy Watch4 széria

Kütyü Magazin - 2022. február 8.

A Samsung a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic készülékekre érkező legújabb frissítésével a stílusuk kifejezésében és az egészségügyi céljaik elérésében is támogatja a felhasználókat. A kerékpárosok vagy a futók számára az egészségügyi- és fitneszfunkciók fejlesztésének köszönhetően egyszerűbbé válik az intervallum edzések követése, valamint új alváskövetési és testösszetételmérési lehetőségek válnak elérhetővé. A Galaxy Watch4 felhasználók új számlapokkal és stílusos szíjakkal tehetik egyedibbé az okosóra kinézetét.

„Az okosóra-felhasználóknak egyre fontosabb, hogy pontosabban követhessék nyomon fitneszcéljaikat. A Galaxy Watch szériát úgy fejlesztjük, hogy a személyes jóllétük elérésében támogathassuk őket – mondta el Janghyun Yoon, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletág szoftverplatformokért felelős vezetője és alelnöke. – Büszkék vagyunk rá, hogy a készülékeink folyamatos fejlesztésével mi is hozzájárulhatunk számos felhasználó jóllétéhez és egészségéhez.”  

 

Motiváció a mozgáshoz

A testösszetételmérő legújabb frissítésével a felhasználók még részletesebben tájékozódhatnak az egészségi állapotukról. A készüléken elérhető, Chris Hemsworth által irányított digitális fitneszprogram, a Centr olyan testösszetételre vonatkozó információkat és mozgásra ösztönző tippeket ajánl, amelyek az életmódváltásban is segíthetnek. A Galaxy Watch4 felhasználók harmincnapos díjmentes próbaverzióval férhetnek hozzá a Centr teljes kínálatához.

Legyen szó kezdő életmódváltókról vagy versenyre készülő sportolókról, a Samsung új intervallumedzés céljaival a futók és a kerékpárosok is beállíthatják a teljesíteni kívánt távolságot, időtartamot vagy ismétlésszámot. A Galaxy Watch4 ezek alapján vezényli le az edzést, amelyben a magas- és alacsonyabb intenzitású szakaszok váltakoznak, így célzott és még hatékonyabb lehet az erőkifejtés. 

A Samsung az olyan vezető fitneszalkalmazásokkal működik együtt, mint az adidas Running és a Strava, hogy ezzel is megkönnyítse az edzések követését.

A jobb éjszakai alvásért

A Galaxy Watch4 megbízható alváskövetési képességeire építő, új Alvás tréning program segít a felhasználóknak a jobb alvási szokások kialakításában. A rendszer hét napon át követi az alvási mintákat, majd a felhasználók ehhez kapcsolódó alvásfelméréseket töltenek ki, amelyek alapján a program hozzárendeli őket az alvástípusukat képviselő nyolc állat egyikéhez. Ezután a program végigvezeti a felhasználókat egy négy-öt hetes programon, amely célokat, ellenőrző listákat, alvással kapcsolatos cikkeket, meditációs útmutatást és rendszeres elemzéseket tartalmaz, hogy segítsen az alvásminőség javításában. A kipihent ébredéshez és az egészséges pihenéshez a nyugodt és csendes környezet kulcsfontosságú. A Galaxy Watch4 felismeri, ha a felhasználók elalszanak, és automatikusan kikapcsolja a közeli, Samsung SmartThings által vezérelt lámpákat, hogy jobb alvási körülményeket teremtsen.

 

Mélyebb elemzés az egészségesebb szívért

A Galaxy Watch4 fejlett BioActive érzékelője és a Samsung Health Monitor alkalmazás segítségével vérnyomásmérésre és elektrokardiogram (EKG) készítésére is alkalmas, így a felhasználók bármikor és bárhonnan figyelemmel kísérhetik a szívük egészségét. A 2020-as bevezetés óta a Samsung Health Monitor alkalmazás jelenleg 43 országban érhető el világszerte, márciusban pedig további 11 országba érkezik meg, beleértve Kanadát, Vietnamot és Dél-Afrikát is.

Összeillő szíjak és számlapok még szélesebb választéka

A Galaxy Watch4 frissítése a következő szintre emeli a felhasználói élményt. Az óraszámlapok további színekkel és digitális betűtípusokkal is testreszabhatók. A felhasználók az olyan új színekkel, mint a burgundi és krémszín még inkább kifejezhetik az egyéniségüket, valamint új szövetből és fémből készült szíjak is elérhetővé válnak a személyre szabottabb megjelenés érdekében.

 

 

Kiterjesztett kompatibilitás az Android ökoszisztémán belül

A Samsung és a Google 2021-ben mutatta be a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszert, amely zökkenőmentes kapcsolatot biztosít az Android-eszközök között, és több alkalmazáshoz is hozzáférést biztosít a Google Playen keresztül, beleértve a Google Térképet, a Google Pay-t és a YouTube Music-ot. Egy későbbi frissítéssel a felhasználók Wi-Fi-n vagy LTE-n keresztül streamelhetnek zenét a YouTube Music alkalmazással Galaxy Watch4 készülékükön. Ennek köszönhetően a felhasználóknak a telefonjuk nélkül sem szükséges lemondaniuk kedvenc előadóikról.

A Google Asszisztens a következő hónapokban a Galaxy Watch4 széria készülékein is elérhető lesz, így a Bixby mellett egy újabb fejlett intelligens asszisztens funkció válik hozzáférhetővé.

A felhasználók már az első beállítás során, mindössze egyetlen érintéssel telepíthetik kedvenc okostelefonos alkalmazásaikat a Galaxy Watch4 készülékükre.  

Elérhetőség

A Galaxy Watch4 frissítése a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül lesz elérhető a Samsung legújabb Galaxy Unpacked eseménye után, várhatóan 2022. február 10-től. Az új óraszíjakat a felhasználók márciustól vásárolhatják meg.

Vissza