A HONOR technológiai újításokkal védi a környezetet

Kütyü Magazin - 2022. október 4.

A HONOR számos környezetvédelmi intézkedést hozott meg azért, mert jobb és zöldebb világot szeretne. Fontos, hogy fogyasztói tudják, hogy a termékeik nem csak a környezetet nem szennyezik, de az emberi egészségre sem károsak. A márka folyamatosan csökkenti a természetre gyakorolt hatást, közben pedig kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat biztosít többszáz millió felhasználónak – ez az elköteleződés érezhető a terméktervezéstől a végső gyártásig és forgalmazásig minden folyamaton keresztül.

Tiszteljük a természetet!

A körforgásos gazdaság szellemében ökobarát anyagok használatával és a termékek élettartamának meghosszabbításával összpontosít a zöld tervezésre. Ezek csökkenthetik a nyersanyagfelhasználást, és így a bolygóra gyakorolt hatást. A zöld csomagolás, a tartós termékek, a felelős e-hulladék és a biztonságos vegyszerek alkotják a vállalat zöld működésének négy pillérét.

A zöld csomagolással a HONOR könnyű, kicsi, könnyen gyűjthető és környezetbarát csomagolást használ, célja ezzel is csökkenteni a nyersanyagfelhasználást.

Laptopjai csomagolásához egyszerűbb és strapabíróbb, integrált, hajtogatható, úgynevezett „origami” tervet talált ki, így 2021 óta már nem kartondobozokban szállítják ezeket a laptopokat, ami a széndioxid-kibocsátást összesen 208 tonnával csökkentette. Ezen felül a gépek és hordozható termékek ésszerű elhelyezésével és az egységes nyomtatott anyagokkal 74 tonna papírt takarított meg, ami 77 tonnányi széndioxidnak feleltethető meg.

 

 

Az ajándékdobozokat és a felhasználói útmutatókat szójatintával nyomtatja, ami nem csak kevésbé káros az egészségre, de csökkenti a függést az olajtól, valamint elősegíti az anyagok újrahasznosítását. A HONOR 2014 óta nyomja promóciós anyagait ezzel a tintafajtával, ami kb. 80 tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátást jelent a hagyományos anyagokhoz képest.

A cég tudja, hogy mennyire fontos az erdők és a biodiverzitás fenntartása, ezért is alkalmaz környezetbarát csomagolóanyagokat. A HONOR Magic3, a Magic V, a HONOR Watch GS3 és más termékek ajándékdobozainak anyagai mind átmentek az FSC minősítésen. A HONOR Magic széria termékek mobiltelefon-tálcái már cukornádból készülnek, míg a töltők és adatkábelek műanyag védőrétegét papír váltotta fel.

A terméktervezés fontos kritériuma még a tartósság. A márka átfogó megbízhatósági teszteket végzett a gépeken és az alkatrészeken, és úgy hosszabítja meg termékei élettartamát, hogy azokat minden szempontból megvizsgálja.

 

 

A HONOR már a terméktervezési fázisban a zöld tervezést tartja szem előtt. A nyersanyagok kiválasztásától az újrahasznosításig és hulladékkezelésig a termék teljes életciklusa alatt törekszik minimalizálni a környezetre gyakorolt hatást. 2021 óta a különböző csatornáin keresztül 1733 tonna elektronikus hulladékot gyűjtött be és dolgozott fel a vállalat.

A nemzetközi előírások jegyében a HONOR komoly szabályokat fektetett le. A cég a következő hat, potenciálisan veszélyes anyagot távolította el készülékeiből: klór, brómozott égésgátlók, PVC, berillium és berillium vegyületek, ftalátok és antimontrioxidok (Sb2O3). Ezentúl számos beszállítótól több tucat anyagösszetételt próbált ki azért, hogy a telefonjainak és tabletjeinek halogénmentes töltőkábelei legyenek. 

2016 óta a cég nagyjából 3379 tonnányi veszélyes anyagot távolított el termékeiből.

Jelenleg összesen 76 HONOR telefon és tablet kapott „A” környezetvédelmi minősétést a CQC-től, kettő pedig a kínai hatóságtól szerzett megfelelő minősítést.

Vissza