Hogyan lehetsz rendezvényszervező?

forrás: Kütyü Magazin - 2023. augusztus 1.

A fiatalok körében nagyon népszerű szakma a rendezvényszervezés, bár sokan nem tudják, milyen iskolát kell elvégezni ahhoz, hogy ebben a szakmában dolgozhassanak.

Pedig ez a munkakör nincs végzettséghez kötve, sokkal többet számítanak a papírnál a képességek. Vajon belőled jó rendezvényszervező lenne? Olvasd el cikkünket és kiderül!

Mit tanulnak a rendezvényszervezők?

Ezek a szakemberek elég sok mindennel foglalkoznak, éppen ezért fontos, hogy átlássák a szervezés folyamatát a tervezéstől az utómunkálatokig, tisztában legyenek a legfontosabb tennivalókkal, szakkifejezésekkel. Ezek könnyen elsajátíthatók egy olyan online rendezvényszervező tanfolyamon, mint amilyet a MOE Rendezvényakadémia indít rendszeresen.

Az online képzések bárki számára elérhetők, és a végén tanúsítványt is lehet szerezni. Több szempontból is jól jár tehát, aki beiratkozik, hiszen a legfrissebb információkkal gazdagodhat a rendezvényszervezés terén.

Olyan tapasztalt oktatók adják át a tudásukat, akik maguk is évek óta a szakmában dolgoznak, ezért a gyakorlatorientált foglalkozások során meg tudják ismertetni a hallgatókat a jelenlegi trendekkel. Hasznos útmutatásokkal tudnak szolgálni, és esettanulmányokat, csekklistákat is a tanulók rendelkezésére bocsátanak.

Milyen tantárgyak vannak egy rendezvényszervező kurzuson?

A MOE Rendezvényakadémia online tanfolyama 25 modulból épül fel, ami nem kevés, de épp ez bizonyítja, mennyire részletesen kidolgozott a tananyag. Nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudást is szerezhetnek azok, akik elvégzik a képzést.

Íme, néhány főbb tantárgy:

  • Rendezvényszervezés elmélete
  • Rendezvénytechnika
  • Dekoráció
  • Meghívás
  • Ajándékozás
  • Rendezvényi étkeztetés
  • Ajánlatkészítés
  • Programszervezés

A fentiekből is látható, mi mindent kell tudnia egy sikeres rendezvényszervezőnek. Az alapvető hangtechnikai eszközöket ugyanúgy kell ismernie, mint a prorokollszabályokat, sőt még azzal is tisztában kell lennie, hogyan készítsen el egy árajánlatot.

Szerencsére az online tanfolyam oktatói rendelkezésre bocsátanak több sablont, mintát is ehhez, és a kiscsoportos foglalkozások lehetővé teszik azt is, hogy bárki kérdezhessen tőlük, aki elakadt a tanulásban.

Milyen képességek kellenek?

Természetesen az elmélet nem minden, sokkal fontosabbak azok a képességek, amelyekkel egy rendezvényszervező érvényesülhet. Ilyen többek közt a kreativitás, a rugalmasság, a nyitottság vagy a precizitás, a kitartás és a türelem.

Érteni kell a számítógéphez, érdemes angolul is tudni és jogosítvánnyal is rendelkezni. A jó szakember képes a folyamatos megújulásra, kézben tudja tartani a folyamatokat. Ha kell, problémásabb emberekkel tárgyal, ha kell, marketingfeladatokat is ellát, olykor konferál is.

Ha egy kicsit is érdekel téged a rendezvényszervezés világa, és megvannak a kellő képességeid, akkor bátran iratkozz be egy képzésre, hogy a szükséges elméleti tudást is megszerezhesd!

Vissza