Irodai munkák Debrecen régiójában

forrás: Kütyü Magazin - 2023. augusztus 1.

Sokan úgy vélik, hogy a fővárosban van csak lehetőség megfelelő munkát találni, de szerencsére ez egyre kevésbé van így. Debrecen az egyik leggyorsabban fejlődő város hazánkban, amely számtalan munkahelyet kínál a dolgozni kívánóknak. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga számára megfelelőt, először is tisztában kell lenni önmagával, az igényeivel és meg kell találni az ehhez passzoló állást.

Új debreceni állásportál

A számunkra minden szempontból kielégítő állás Debrecen iroda szegmensében könnyedén megtalálható a Debrecenállás gyűjtőportálon. Korábban, ha valaki rákeresett egy adott pozícióra, általában az országos állásgyűjtő portálok weboldalait kapta meg találati listaként. Ezek után kellett szűkítenie a keresését az adott megyére, régióra, településre.

Nagy segítség, hogy ez most már másképp van, és a Hajdú-Bihar vármegyében élőknek saját álláskereső portálja lett. Nem kell már órákat eltölteni különféle állásos gyűjtőportálok böngészésével, elég lesz, ha rámegyünk a Debrecenállás oldalára.

Minden cég más

Napjainkra nagyon jellemző, főleg a fiatalabb generációk esetében, hogy már több munkahelyet megjártak, és sokszor negatív tapasztalatokkal távoztak. Fontos, hogy elhatárolódjunk a korábbi negatív élményektől, és sztereotípiáktól mentesen induljunk útnak egy új munkahelyre, hiszen még, ha ugyanaz is az ágazat, ahol az adott adminisztrációs álláslehetőség található, akkor is lehet, hogy egy teljesen más környezet vesz majd körbe minket.

Mindenhol más a vezetőség, mások a kollégák, és lehet, hogy épp az új helyen találunk egy olyan kedves munkatársat, aki segítőkészen fog minket bevezetni az új munkakör rejtelmeibe. Adminisztrációs munka típusból is ezerféle van, az adott cégnél lehet, hogy teljesen más tapasztalatok elsajátítására lesz majd lehetőség.

Az anyagiak egyeztetése

Mindenki számára kulcsfontosságú terület, hogy mennyi lesz a fizetése. Sajnos Magyarországon még nem divat, hogy a cégek megírják a hirdetésekben a felajánlott díjazást, sőt sokszor a második, harmadik körös interjún derül ki a havi bérezés. Ezért jó, ha már úgy indulunk neki a pályázati anyag megírásának, hogy van egy elképzelésünk, hogy milyen fizetést szeretnénk. Így, ha az adott cég hirdetése nem tartalmazza ezt, és nem is kéri, már beírhatjuk a motivációs levélbe, ezzel is megkímélve magunkat esetleges néhány felesleges körtől.

Ha nem szeretnénk konkrét összeget megírni, hanem egy sávot adunk meg, nem árt tisztában lenni azzal, hogy a vállalatok általában a sávnak az alsó értékét szokták alapul venni. Ezért érdemes az elfogadni kívánt fizetést kicsit magasabbra lőni, hogy az álláskereső is mindenképp jól és ne pórul járjon.

Munkára fel!

Igaz, hogy még a nyár napjait éljük kissé vidámabban, de nem szabad elfeledkezni róla, hogy mindjárt nyakunkon a szeptember, és milyen jó lenne, hogy ha a komorabb őszt már a megálmodott munkahelyen kezdenénk. Ehhez igenis már most neki kell állni összeállítani a pályázati anyagot, benne az önéletrajzzal és a kísérő, más néven motivációs levéllel.

 

Vissza