Új Kingston meghajtó hardveres titkosítással

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 14.

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP  bemutatta a kényelmet biztonsággal ötvöző Kingston IronKey Keypad 200C hardveresen titkosított Type-C* meghajtót. Mostantól az USB-C csatlakozós meghajtóval ellátott eszközök használói adapterek nélkül is kifogástalan adatvédelmet és kompatibilitást érhetnek el.

A (folyamatban lévő) FIPS 140-3 3. szintű tanúsítású KP200C katonai szintű biztonságot kínál, operációs rendszertől független alfanumerikus billentyűzettel az egyszerű PIN-kódos hozzáféréshez. XTS-AES 256 bites hardveralapú titkosítással dolgozik, Brute Force jellegű támadások elleni és BadUSB-védelemmel, és digitálisan aláírt firmware-rel, amely minden eddiginél magasabb szinten óvja a felhasználó értékes adatait. A több (rendszergazdai/felhasználói) PIN-kódos opcióval könnyen megjegyezhető alfanumerikus PIN-kódot lehet beállítani a billentyűzeten a rendszergazdai, illetve a felhasználói fiókokhoz. A rendszergazda visszaállíthatja a felhasználói PIN-kódot, hogy hozzáférést biztosítson a meghajtóhoz a felhasználói PIN-kód elfelejtése esetén.

„A felhőbe való behatolás, a szoftveres titkosítás feltörése és az USB-meghajtók elvesztése által okozott incidensek miatt egyre magasabb szintű adatvédelmi igények merülnek fel. A kényes adatoknál a legerősebb katonai szintű biztonságra van szükség, amely az interneten kívül, fizikailag is védhető, hardveresen titkosított meghajtókon érhető el, és átvitel, illetve tárolás közben egyaránt gondoskodik az adatok védelméről” – hangsúlyozta Oscar Escayola Kaloudis, az EMEA-régióbeli flash üzletág DACH-régióért, Közel-Keletért és Afrikáért, Görögországért és Izraelért felelős vezetője. „A Vault Privacy 50C mellett az IronKey termékcsaládot a második USB-C csatlakozós meghajtóval, a KP200C-vel bővítve most még nagyobb rugalmasságot kínálunk minden platformon és operációs rendszeren, és lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy eszköztől és rendszertől függetlenül, mindig könnyen hozzáférjenek adataikhoz.”

A 256 GB max. tárkapacitású Kingston IronKey Keypad 200C meghajtóhoz három év garancia és ingyenes technikai támogatás jár.

 

A Kingston IronKey Keypad 200C funkciói és specifikációja:

FIPS 140-3 3. szintű tanúsítvány (megszerzése folyamatban): A KP200 megfelel a NIST által közzétett új FIPS 140-3 3. szintű katonai biztonsági előírásoknak. A termék már megfelelt a tanúsító laboratórium tesztjein, és jelenleg a NIST végső jóváhagyásának felülvizsgálati szakaszában tart. Ez a FIPS 140-2 3. szintű specifikáció továbbfejlesztett változata, amely tovább erősíti a meghajtó biztonsági képességeit és a hamisítás elleni védelmet. Tartalmazza a 256 bites XTS-AES titkosítást, valamint Brute Force és BadUSB támadások elleni védelmet, digitálisan aláírt firmware-rel. Áramköreit speciális epoxiréteg borítja, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi az alkatrészek sérülés nélküli eltávolítását, és megakadályozza a félvezető-alkatrészek elleni támadásokat.

OS- és eszközfüggetlen megoldás: A KP200 újratölthető akkumulátort tartalmaz – a billentyűzet segítségével szoftver használata nélkül feloldható, majd csatlakoztatható bármely olyan rendszerhez, amely támogatja az USB C típusú tömegtár-eszközöket. Ez maximális rugalmasságot biztosít a felhasználóknak – platformtípustól és operációs rendszertől függetlenül. 

Több PIN-kód beállításának lehetősége: A felhasználók felhasználói vagy rendszergazdai/felhasználói módot állíthatnak be. A rendszergazdai PIN-kód segítségével visszaállítható a felhasználói PIN-kód, és hozzáférhető a meghajtó, ha a felhasználói PIN-kódot elfelejtették, vagy ha a maximális 10 sikertelen felhasználói bejelentkezési kísérlet után lezár a meghajtó.

Globális és munkamenetre vonatkozó „Read-Only” (írásvédett) üzemmód: A rendszergazda és a felhasználó is beállíthat munkamenet-alapú „Read-Only” üzemmódot, hogy megvédje a meghajtót a kártevőktől a nem megbízható rendszereken. A rendszergazda globális „Read-Only” üzemmódot is megadhat, amely visszaállításig tart.

Interfész: USB 3.2 Gen 1

Kapacitás**: 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB

Csatlakozó: C-típusú

Sebesség***: 

USB 3.2 Gen 1

8 GB – 32 GB: 145 MB/s olvasás, 115 MB/s írás 

64 GB – 256 GB: 280 MB/s olvasás, 200 MB/s írás

USB 2.0

8 GB: 30 MB/s olvasás, 12 MB/s írás

16 GB – 256 GB: 30 MB/s olvasás, 20 MB/s írás

Méret (meghajtó tokkal együtt): 80 mm x 20 mm x 11 mm

Méret (meghajtó tok nélkül): 74 mm x 18 mm x 8 mm

Biztonsági tanúsítványok: FIPS 140-3 3. szintű tanúsítvány (megszerzése folyamatban)

Vízálló/porálló****: IP57 minősítéssel rendelkezik

Üzemi hőmérséklet: 0°C és 50°C között

Tárolási hőmérséklet: -20°C és 60°C között

Kompatibilitás: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1

Minimális rendszerkövetelmények: USB 3.0 és 2.0 kompatibilis

Garancia/támogatás: 3 év korlátozott garancia, ingyenes műszaki támogatás

Kompatibilis a következőkkel: OS-független: Microsoft Windows, macOS, Linux, ChromeOS, Android*****, illetve bármely USB-tömegtár eszközöket támogató rendszer.

_________________________

* Az USB Type-C és az USB-C az USB Implementers Forum bejegyzett védjegyei. 

** A flash tárolóeszköz névleges kapacitásának egy részét formázásra és más funkciókhoz használja az egység, ezért az adattárolásra nem elérhető. Emiatt az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás kevesebb a termékeknél megadottnál.  További információ a Kingston flashmemória-útmutatójában (Flash Memory Guide). 

*** A sebesség gazdahardvertől, szoftvertől és használattól függően változhat. 

**** A terméknek használat előtt tisztának és száraznak kell lennie.

***** Kompatibilis rendszerek.

Kulcsszavak: USB-meghajtó, Kingston
Vissza