Indul a GPS-alapú parkolás Budapesten és 26 vidéki városban

forrás Prim Online - 2011. június 16.

GPS parkolási szolgáltatás elindítását jelentette be a fejlesztő Secret Control Kft. és az EME Zrt. A 2011. július elsejétől bárki számára rendelkezésre álló lehetőség minden eddiginél egyszerűbbé és pontosabbá teszi a fizető parkolást Budapesten és 26 vidéki városban. A szolgáltatás egyetlen gombnyomással indítható el.

GPS alapú parkolást tesz lehetővé 2011. július 1-től a főváros teljes területén és 26 vidéki városban a Secret Control GPS Kft. és az EME – Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt. közös fejlesztése − jelentette be a két társaság. A bárki számára nyitott szolgáltatás igénybevételéhez az autóban egy már meglévő GPS flottakövető vagy járművédelmi rendszerre, ennek hiányában kifejezetten a GPS parkoláshoz beépített eszközre van szükség − ismertette a megoldást Szász János, a fejlesztő cég szóvivője. Jelen pillanatban a Secret Control ügyfélkörében mintegy 30 ezer jármű tartozik, melyek bármelyike akár azonnal élvezheti a GPS alapú parkolás előnyeit.

A parkolás folyamata az új szolgáltatással minden eddiginél egyszerűbbé vált. A felhasználó egyetlen gomb megnyomásával indíthatja el parkolását, minden mást, a helyszín, rendszám és időpont azonosítását a háttérrendszer végzi. További előny − hangsúlyozta a vezető −, hogy minden résztvevő számára kizárt a visszaélés lehetősége. A parkoló autó holléte, a parkolás időtartama elektronikusan hitelesített és dokumentált, a tévedések kizártak.

A parkolási díj kiegyenlítése a Secret Control felé történik előre feltöltött vagy utólag kiegyenlített számla formájában. Céges felhasználóknál rendelkezésre áll az a technológia is, mely a parkolás díját azonnal továbbítja a vállalat pénzügyi rendszerébe, ahol az elszámolásra kerülhet.

Míg a GPS koordináták azonosítását, továbbítását és megfeleltetését az adott rendszámhoz a Secret Control Kft. eszközei végzik, az így létrejövő adatok alapján magát a parkolási procedúrát az EME Zrt. rendszere indítja és zárja le − tájékoztatott Veress Lajos, az utóbbi cég it-szakértője.

A szolgáltatás jelenleg Budapest egész területén elérhető, illetve mindazon településeken, ahol az EME Zrt. mobilparkolási szolgáltatása eddig is hozzáférhető volt. Ezek: Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Keszthely, Kiskunhalas, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Szekszárd, Székesfehérvár, Szentendre, Szombathely, Szolnok, Tapolca, Tihany, Vác, Veszprém, Zalaegerszeg és Zalakaros.

Kulcsszavak: GPS, autószolg
Vissza