Nokia N95 Classic kontra N95 8GB

Kütyü magazin - 2007. november 9.
Érdekes összehasonlításra akadtam az interneten. Az írás tíz pontban foglalja össze, miért is jobb vétel a klasszikus N95, mint a nagytesvér, az N95 8GB-os változata. Természetesen elsők között szerepel az ár, mint ok a korábbi változat mellett, de azért ennél meglepőbb okok is szerepelnek a listán.

Nézzük pontokba szedve az okokat, melyek között találhatunk természetesen olyan megjegyzéseket is melyek gyakorlatilag mondvacsinált indoknak hatnak, viszont szerepelnek a használatot befolyásoló tényezők is, melyek egyértelműen a korábbi modell mellett szólnak.
  1. A kártyafüggetlen változat természetesen olcsóbb.
  2. Néhány tevékenység gyorsabb. Például, a lemezhozzáférés sebessége.
  3. Az össz súlyt tekinteve körülbelül 8%-al, azaz 10 grammal könnyebb, mely leírva nem tűnik komoly különbségnek, de kézbefogva érezhető.
  4. Vékonyabb, legalább egy milliméterrel, mely szintén kézbefogva szembetűnő.
  5. Van egy megfelelő, védő redőny a lencse fölött mely megakadályozza a lencse koszolódását.
  6. A microSD kártyanyilás alkalmatlan ugyan arra, hogy a késöbbi modell tárolókapacitását utolérve 8 GB-os kártyát fogadjon, viszont amit fogadni tud az kompatibilis szinte mindennel.
  7. A videó szerkesztő kimaradt a 8 GB-os változatból, ami azért vicces mert ott adott lenne a lehetőség a nagyobb méretű videók tárolására, és szerkesztésére.
  8. Sokkal hétköznapibb a kinézete, tehát kevésbé feltünő, azaz nem vonza a tizenéves tolvajokat
  9. A durvább bevonat miatt jobb, stabilabb a fogása.
  10. Olcsóbb. Azért ez a tizedik pont is, úgy mint az első, mert ugye olcsóbb :))

Vissza