Viber - már Androidon is

Farkas Norman - 2011. július 20.
Elérhetővé vált a Google által fémjelzett operációs rendszerre is a népszerű, eddig csak iPhone felhaszálókat boldogító alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy Wi-Fi, vagy 3G hálózat internetes elérése által ingyen telefonáljunk, SMS-ezzünk.

A VoIP elvén működő Viber véleményem szerint biztos nagy népszerűségre fog szert tenni, méghozzá rövid időn belül, mert az Android OS-re való megjelemése által rendelkezésre áll az okostelefon piacot alkotó készülékek nagy részére.

Az ingyenes alkalmazás nem tartalmaz reklámokat, a nemzetközi hívásokért sem számít fel költséget (minden hívás adatforgalommal jár, így értelemszerűen csak ez után kell fizetnünk, már, ha egyáltalán kell), és a használata nem igényel bonyolult, személyes adataink megadását követelő regisztrációt. Igazából arról szól a történet, hogy első alkalommal aktíváljuk a profilunkat azzal, hogy megadjuk a telefonszámunkat, aztán indulhat is az ingyenes trécselés. Azok az ismerőseink, akik megtalálhatók a telefonkönyvünkben és telefonszámukat regisztrálták a Viberen, automatikusan megjelennek az alkalmazásban a Viber fül alatt. Emellett saját telefonkönyvünkből is tárcsázhatjuk barátainkat, akik rendelkeznek az alkalmazással.

Ami a hangminőséget illeti, a fejlesztők szerint a Viberen sokkal jobb, mint a GSM hálózatokon. Nem vitás ugyan, hogy kissé elfogult az állításuk, de tény, hogy egy hangyányit élethűbbnek hat a beszélgetőpartnerünk hangja az alkalmazás használatakor.

A Viber Android 2.2 Froyo, és annál magasabb  verziószámú operációs rendszerekre ajánlott.

 

A Viber letöltése az Android Marketről.

Vissza