Szó szerint haláli alkalmazás jelent meg Android és iOS platformra

Farkas Norman - 2011. július 29.
Hasznos kis segédeszköz lehet mondjuk a szellemírtóknak a nemrég megjelent program, melynek segítségével a közelünkben történt halálesetekről informálódhatunk.

A MobileNationHQ online alkalmazás készítőjével pikk-pakk össze lehet dobni egy programot, s ezt hivatott bemutatni cikkünk főszereplője, melynek megalkotásához csupán 8 óra kellett, ráadásul két platformon is elfut.

Ha a felhasználó az Egyesült Királyság valamely pontján elindítja az alkalmazást, láthatja a megjelenő térképen, hogy az ország egyes pontjain mennyi haláleset történt a közelmúltban, valamint, hogy ezeket az eseteket gyilkosság, vagy baleset eredményezte-e. Rákereshetünk a halálnemre egy adott régióban is, szóval igazán velős tákékoztatást nyerhetünk a témában. Hogy mire jó ez? Például arra, hogy a gyalogosok és kerékpárral közlekedők felmérjék, mely területeken érdemes körültekintőbben áthaladniuk.

Mivel a program web alapú, ezért - többek között - meg lehet nyitni egy QR kód* segítségével, aminek a linkjét most ide is teszem, hátha épp Angliában jársz és kipróbálnád. Én tettem egy, sőt két próbát itthonról, de a folyamatos betöltésen kívül mást nem igen tapasztaltam.

 

Forrás: Übergizmo

*A QR kód által rejtett tartalom megyitásához szükséged lesz egy alkalmazásra, mely telefonod kamerájával képes annak leolvasására. Innen tölhetsz le egyet, ha még nincs telepítve a készülékeden.

Vissza