Vinci tablet – táblagép a kicsiknek

Farkas Norman - 2011. augusztus 1.

Már előrendelhető az Amazonnál a kisgyermekeknek szánt táblagép, amely először anno januárban volt megcsodálható a CES keretein belül. Vajon hány szülő szeretné meglepni csemetéjét egy ilyen eszközzel?

Tény, hogy alapvetően nem rossz dologról van szó, hisz sok-sok lehetőséget teremt a kis gép a tanulásra. Előre telepített oktatási anyagokkal vásárolható majd meg, melyek közt szerepelnek 3D-s játékok, zenés videók, animált mesekönyvek is.

Ami a specifikációját illeti, a Vinci működéséért egy 1Ghz-es Cortex A8 processzor felel 512MB RAM társaságában. Kijelzője egy 7 hüvelyk átlójú, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő, operációs rendszere Android 2.2 Froyo, képalkotó eszköze pedig egy 3 megapixeles kamera. A vezeték nélküli technológiákat nélkülözi a készülék, ezért az egyes szoftvereket microUSB segítségével frissíthetik a lelkes szülők.

Két változatban lesz elérhető a strapabíró házzal megáldott táblagép. Az olcsóbb 389 dollárba (kb.74 000 Ft) kerül, a drágább verzió ára 479 dollárra (cirka 91 000 Ft) rúg, de a felárért cserébe egy izmosabb akkumulátort (kb. 6 óra üzemidőt biztosít, ami a másik változat üzemidejének duplája) és bővített oktatóanyag pakkot kapunk.

Várhatóan augusztus 10-én jelenik meg a kütyü, addig is előrendelhető az Amazon.com-on. Te vennél egyet a gyermekednek?

 

Forrás: Übergizmo

Vissza