Skytex Primer Pocket – Android rendszerű hordozható médialejátszó

Farkas Norman - 2011. augusztus 4.

E hónapban kerül piacra a Skytex újdonsága, melynek - specifikációját elnézve - vegyes fogadtatást jósolunk.

Android vs iOS: a két platform három színtéren küzd egymással. Az okostelefonok frontján van miért aggódnia az Apple-nek, de a táblagépek és a hordozható médialejátszók terén (még) messze az övé a piacvezető pozíció. A Skytec terméke az androidos médialejátszók csapatát erősíti, így próbálva megtörni az iPod uralmát.

 

4,3 hüvelyk átmérőjű multi-touch kijelzővel és Wi-Fi támogatással rendelkezik az Android 2.2 Froyo rendszert futtató eszköz, melynek 4GB kapacitású belső memóriájára pakolhatjuk különböző média tartalmainkat. Ha a ez nem lenne elég, a médialejátszó tárhelye microSD kártyával növelhető.

Kár, hogy kimaradt a kütyüből a mobil internet támogatása, így elesünk a lehetőségtől, hogy bárhol, bármikor csatlakozhassunk a világhálóra. Egy kicsit furcsa, hogy Froyo dolgozik a lejátszón, pedig már rég megjelent az Android újabb verziója, a Gingerbread. Ez utóbbi tények sokaknak szemet szúrhatnak.

A Primer Pocket augusztus 18-án kerül a boltokba, 99 dollárt (kb. 19 250 Ft) kell majd érte kipengetni. A gyártó szeretné high-tech cuccokkal ellátni emberek tömegeit, és ez az árszabás – véleményem szeint – könnyen hozzásegítheti e cél eléréséhez.

 

A figyelemreméltó megjelenésű készülékről bővebben olvashatsz a róla megjelent sajtóközleményben.

 

Kulcsszavak: Android, médialejátszó
Vissza