Kiírták a negyedik mobilszolgáltatóra a tendert

MTI Sajtóadatbank - 2011. augusztus 4.

Kétfordulós nemzetközi árverésen értékesíti a 900 megahertzes (MHz) frekvenciasáv frekvenciahasználati jogosultságát 15 évre szólóan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala, a pályázati felhívás csütörtökön jelent meg a Hivatalos Értesítőben.

A 900 megahertzes sávban több frekvenciablokk kizárólagos jogosultságának megszerzésére lehet pályázni, GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtására.
Az 5 megahertz szélességű "A" frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint. Az 1 megahertz szélességű "B" frekvenciablokkokat egyenként 700 millió forintért, a 0,8 megahertz szélességű "C" frekvenciablokkot 560 millió forintért hirdette meg a kiíró.
Az árverésre a jelentkezéseket 2011. október 20-án kell benyújtani. A részvételi díj 40 millió forint plusz áfa.
Az árverési eljárás tervezett lezárása 2011. december 12.
Az árverés első fordulójában az "A" frekvenciablokkra lehet licitálni. Ennek nyertese 3 darab 1800 MHz-es és 3 darab 2100 MHz-es frekvenciablokk opciós vételére is jogosult.
Amennyiben az első forduló eredménytelenül zárul, a második fordulóban ismét lehet licitálni az "A" blokkra, valamint a "B" és a "C" frekvenciablokkokra.
Az érvényes licitek alapján határozzák meg blokkválasztási szakaszban résztvevők körét és sorrendjét.
A meghirdetett sávok elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtására használhatók. A 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban keskeny és szélessávú, a 2100 MHz-es sávban szélessávú rendszerek valósíthatók meg.
A 900 MHz-es frekvenciasávban egy résztvevő legfeljebb összesen 7,8 MHz sávszélességű duplex frekvenciatartomány jogosultságát szerezheti meg.
 

Vissza