Szívós Full HD videókamera - Samsung W200

Kütyü magazin - 2011. augusztus 12.

A Samsung Electronics idén nyáron Magyarországon is bevezette legújabb, strapabíró, kompakt méretű, de Full HD felbontásra képes videokameráját, amely ellenáll a rázkódásoknak, a víznek és a pornak is. A W200 a Full HD felbontásnak és az „Aqua” funkciónak köszönhetően kiválóan alkalmas víz alatti mozgó- és állóképek rögzítésére. 5 megapixeles, hátsó megvilágítású (BSI – back side illuminated) CMOS érzékelőjének és az F2.2 fényerejű optikájának köszönhetően még gyenge fényviszonyok között is részletgazdag felvételek készíthetők vele.

A Samsung W200 három méteres mélységig látványos víz alatti felvételek készítésére is képes. Az 1920 x 1080 30p / 25p Full HD felbontású felvételek gazdag színvilággal és dinamikus részletekkel rendelkeznek. A készülék BSI CMOS technológiájú, azaz hátsó megvilágítású érzékelője kétszer olyan érzékeny – amely különösen praktikus a fényszegény víz alatti képek esetén –, mint a hagyományos CMOS szenzorok, így jelentősen csökken a képzaj és a torzítás, valamint javul a felvétel minősége még a kevés fényben készített videóknál vagy állóképeknél is. A W200 Bright Lens optikájának fényereje kategóriájában kiemelkedő (F2.2), így a rövidebb záridőnek köszönhetően akár még viszonylag mélyen a víz alatt is könnyedén készíthetők éles és elmosódástól mentes képek. Mindemellett a W200 zsebkamera lencséjén páramentesítő bevonat oszlatja el a lecsapódó gőzt, így a felvételek akár a hideg vízből kilépve is tiszták és kiváló minőségűek lesznek.

A kamera alján levő saját USB-csatlakozó segítségével a felvételek számítógépeken, tévéken vagy egyéb eszközökön közvetlenül is lejátszhatók, illetve a készülék akkumulátora ily módon is feltölthető. A kompromisszummentes lejátszási minőség elérése érdekében pedig egy HDMI-csatlakozó is található a gépen. A 2,3" méretű 230 ezer képpontos, széles betekintési szögű Clear Pixel LCD kijelzőn a képek egyaránt visszanézhetők és módosíthatók.

A kamera mérete 60×113×19,7 mm, ajánlott bruttó fogyasztói ára pedig 39 990 Ft.


 

Vissza