Az Apple legújabb perével az egész Galaxy termékcsalád betiltására törekszik

Farkas Norman - 2011. augusztus 19.

Steve Jobs vállalata ezúttal Hollandiában tett panaszt a Samsung ellen, melynek eredménye – amennyiben sikerrel jár az amerikai gyártó – az lehet, hogy Európa egész területén megszűnik az összes Galaxy okostelefon és táblagép forgalmazása.

Döbbenetes. Amikor már mindenki azt gondolta, hogy a Düsseldorfi Területi Bíróságnál kezdeményezett per a tetőpont, akkor hirtelen szembesülnünk kell azzal, hogy a múltkori eset csak a kezdet volt.

A hágai bíróság – amennyiben utat enged az Apple vádjainak – elrendelheti az összes Galaxy készülék (tabletek és telefonok) egész Európára kiterjedő betiltását. Mi, felhasználók olyan készülékektől eshetünk így el, mint például a Galaxy S II, a koreai gyártó pedig iszonyatos kiesést könyvelhet el.

Az peres eljárás érinti a Samsung mellett annak leányvállalatait is, emellett hatalmas mértékben büntetné az alperes gyártót oly módon (is), hogy az érintett készülékek forgalmazása mellett azok gyártását, raktározását és importját is tilalom alá vonná.

Hogy mikorra várhatóak a fejlemények? Nos, a bíróság döntése szeptember 15-én láthat napvilágot, s már akár október 13-án életbe is léphet.

Várjuk a véleményeket a hozzászólásokhoz. Úgy vélem, nehéz nem elmondani a véleményünket egy „efféle” hír kapcsán. Te mit gondolsz?

 

Vissza