Ismét hamis képek az Apple beadványában

Farkas Norman - 2011. augusztus 20.

Az amerikai vállalat a napokban indított pert a Samsunggal szemben a hágai bíróságon. A beadványban - nem először - szerepelnek olyan fotók, melyeket módosított az Apple oly módon, hogy azok elfedjék a két gyártó egyes termékei között fellelhető méretkülönbségeket.

A múlt félelmetesen ismétli önmagát. Nézzük csak, hogy jutottunk el idáig!

Nemrég az Apple beperelte a koreai vállalatot, melynek eredménye a Samsung Galaxy Tab 10.1 ideiglenes, szinte az egész Európai Unióra kiterjedő betiltása volt. Aztán - hála a Webwereld nevű holland újságnak - kiderült, hogy hamis képekkel érvelt Steve Jobs vállalata, így egy ideig újra értékesíthető a táblagép az érintett országokban (kivéve Németországban).

A napokban újabb pert indított az Apple, ezúttal Hollandiában. Indítványával arra törekszik, hogy az összes Galaxy termékcsaládba tartozó Samsung modell (Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II mobilok, és Galaxy Tab 7 , Galaxy Tab 10.1) betiltásra kerüljön egész Európa területén.

A mai nap azt a hírt hozta, hogy ismét megbuherált képek szerepelnek az Apple beadványában, méghozzá a Samsung Galaxy S-ről készült fotók estek át olyan módosításon, hogy az méretben megyegyezőnek tűnjön az Apple 3GS-sel. Mivel az amerikai gyártó említi a szövegben, hogy vannak kisebb méretbeli eltérések a fenti modellek között, érthetetlen, hogy miért vetemedett a képek meghamisítására.

Vissza