Creative ZEN X-Fi3 MP3 lejátszó

Farkas Norman - 2011. szeptember 4.

A Creative bemutatta legújabb MP3 lejátszóját, a ZEN X-Fi3-at a berlini IFA kiállításon. Az újdonság legvagányabb tulajdonsága, hogy rendelkezik Bluetooth-tal, s azt jól ki is használja.

A kompakt méretű jövevény 2 hüvelykes érintőkijelzővel és érintőgombokkal rendelkezik. Támogatja az MP3, WAV, WMA, Audible 4 formátumok mellett a veszteségmentes FLAC-t, az iTunes Plusról származó nem védett AAC-t (.M4A). Hála a Bluetooth támogatásnak a készülékről gond nélkül hallgathatunk zenét vezeték nélkül az arra alkalmas valamennyi fülessel, vagy hangszóróval.

Az új ZEN lejátszó X-Fi Crystalizer funkciójával képes visszahozni az elveszett részleteket, az X-Fi Expand funkció pedig a legtermészetesebb hangzást hivatott elhozni a számunkra. A beépített apt-X kodek kiemelkedő minőségű vezeték nélküli átvitelt tesz lehetővé Bluetooth-on keresztül, ha a kodeket szintén támogató fülhallgatókkal, vagy hangszórókkal használjuk a lejátszót. A Creative üdvöskéje változattól függően 8, illetve 16GB-os tárhellyel rendelkezik, melyet microSD (és SDHC) kártyával bővíthetünk.

Természetesen nem maradt ki a készülékből a beépített mikrofon, - s így a hangrögzítés funkció – a beépített hangszóró és az FM rádió sem. JPEG képeinket is megtekinthetjük az új ZEN-nel, de képes lejátszani a WMV9, MPEG4-SP, AVI (Dicx4/5, Xvid) videókat is. Hogy a kép teljes legyen, egy videó kimenetet is találunk a lejátszón.

A Creative ZEN X-Fi3 október végén kerül az európai üzletek polcaira. A 8GB tárhellyel szerelt változat 90 angol fontba (kb. 28 600 Ft), a 16GB-os verzió pedig 110 angol fontba (cirka 35 000 Ft) kerül majd.

Forrás: Creative Europe

 

Vissza