Notebook multimédia rajongóknak a Dell-től - Inspiron N5050

Kütyü Magazin - 2011. október 4.

A Dell bemutatta az új Inspiron N5050 notebookot, mely Intel Core második generációs processzorral és integrált Intel HD Graphics technológiával van felvértezve. Az N5050-re is jellemző az Inspiron család kiemelkedő teljesítménye és praktikus külső kialakítása.

A második generációs Intel Core processzorok a vizuális és 3D grafikus technológiát egyesítik egyetlen chipen, még jobb teljesítményt nyújtva. A processzorok továbbfejlesztett Intel Turbo Boost 2.0 technológiája a használathoz mérten elosztja a processzormagok és grafikus áramkör erőforrásait, grafikus vezérlője segít a teljesítmény fokozásában, az Intel Clear Video pedig javítja a videók minőségét és színvisszaadását. A videoszerkesztést és –kódolást jellemző várakozási időt pedig nagymértékben lerövidíti az Intel Quick Sync Video.

A Dell Inspiron N5050 notebook elsősorban a multimédiás alkalmazásokra és megoldásokra helyezi a hangsúlyt. A HDMI kimenet biztosítja a TV-vel való problémamentes kapcsolódást, Bluetooth v3.0+HS interface a fotók, hang- és videofájlok gyors továbbítását szolgálja. A notebook 2, 3 vagy 4 GB DDR3-1333 memóriával választható, merevlemez tárolókapacitása pedig akár 640GB is lehet. Ezek mellett DVD+/-RW meghajtóval, 1,3 megapixeles webkamerával, mikrofonnal és 2W-os hangfallal érkezik választható ATI Radeon HD 6470 videokártyával.

A Dell Inspiron notebookok Dell Stage szoftverrel érkeznek, aminek köszönhetően a felhasználók kedvenc zenéi, fényképei, videói egy kattintással elérhetőek.

A notebook piros és fekete színben is elérhető lesz hazánkban novembertől.

Fő jellemzők:

- Második generációs Intel Core i3/Intel Core™ i5 processzorok, akár 4 GB memóriával

- 3, 7 kg- HDMI- Bluetooth v3.0

- HDD akár 640 GB

- Dell Stage szoftver

- Kényelmes billentyűzet

- Eredeti Windows 7 Home Basic / Home Extended

 

Vissza