3D játék konverter érkezik az LG Optimus 3D készülékre

Farkas Norman - 2011. október 4.

Nem sok értelme van egy 3D képességekkel felvértezett mobiltelefon birtoklásának, ha nincs lehetőségünk kihasználni annak adottságait. Jelenleg nem áll rendelkezésre 3D-s szoftverek garmadája. Az LG leleményes emberei egy kicsit furfangosan, a „másik oldalról” közelítették meg a dolgot, s egy olyan szoftveren kezdtek el dolgozni, mely a nem 3D-s alkalmazásokat képes átalakítani 3D-ssé.

Az Optimus 3D európai verziójára érkező új, már útjára bocsátott V10K verziószámú frissítés fogja tartalmazni a 3D konverter szoftvert. Az LG jelenleg egy hivatalos listán is dolgozik, mely tartalmazni fogja az átalakítható játékok neveit, ugyanis a konvertáló alkalmazás csak az OpenGL-re támaszkodó játékokat képes 3D-sre gyúrni.

Ha egyéb, a közeljövőben megjelenő listán nem szereplő alkalmazással próbálkozunk, még akkor is szerencsével járhatunk, de ezekben az esetekben semmilyen garancia nincs a biztonságos, stabil működésre.

Eddigi külső tesztek szerint az átalakított Angry Birds Rio nagyon látványosan adja vissza a 3D effekteket, bár egy kis teljesítménybeli visszaesést i tapasztaltak a 2D-s verzióhoz képest.

Ma érkezett szerkesztőségünkbe egy Optimus 3D készülék és a róla szóló tesztünkben a 3D játék konverterről is beszámolunk majd, amennyiben a tesztidőszak alatt megérkezik rá az új frissítés.

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Vissza