Portégé Z830 és Satellite Z830: Új ultrahordozható notebookok a Toshibától

forrás Prim Online - 2011. október 6.

A Toshiba bemutatta az új Portégé Z830-at és Satellite Z830-at, amelyek a vállalat első, Intel Core processzorra épülő Ultrabook eszközei. A mindössze 1,12 kg tömegű és 15,9 mm vastagságú Z830 sorozat tagjai körülbelül 20 százalékkal könnyebbek és 40 százalékkal vékonyabbak, mint a díjnyertes ultrahordozható Portégé R830 sorozat tagjai. Az új laptopok maximális hordozhatóságot, tartósságot és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat biztosítanak elegáns, stílusos kivitelben. A Z830 sorozatba tartozó készülékek Magyarországon 2011 novemberétől vásárolhatók meg.

Kimagasló teljesítmény az üzleti és szabadidős tevékenységekhez
A legújabb, második generációs, Ultrabook modellekhez készült Intel Core processzorokat és az ultragyors DDR3 memóriát támogató Z830 sorozat a munkához és szórakozáshoz szükséges teljesítmény mellett jobb energiagazdálkodást, így hosszú akkumulátor-üzemidőt is biztosít. Az Ultrabook modellek 128 GB-os SSD meghajtója rendkívül gyorsan reagál, ráadásul minden eddiginél tartósabb és energiafogyasztása is hatékonyabb.

Csúcsminőségű anyagok, kiemelkedő tartósság

A Toshiba Portégé Z830 Ultrabook modelljei könnyű, de tartós magnéziumötvözet burkolattal rendelkeznek, belső szerkezetük továbbfejlesztett méhsejtszerű kialakítást, valamint a csavarodás elkerülése érdekében új belső felépítést kapott. Ennek köszönhetően a készülékek rezgéscsillapító képessége rendkívül jó, merevebbek, az ütésekkel, leejtésekkel szemben ellenállóbb. Emellett a teljes méretű, led háttérvilágítással rendelkező és cseppálló billentyűzet ellenáll a véletlenül ráömlő folyadéknak, így elegendő időt biztosít a felhasználóknak a laptop leállításához és a rajta tárolt adatok védelméhez.

Kompromisszum nélküli csatlakozási lehetőségek
A Z830 sorozat jó példa arra, hogy a méret csökkentése nem feltétlenül jár a csatlakozási lehetőségek feláldozásával. Az ultrakönnyű gépek számos különböző csatlakozási lehetőséget kínálnak, például Bluetooth, WLAN és mobil szélessáv, valamint több teljes méretű port, például VGA, HDMI és több USB (ezek közül egy 3.0 szabványú) is található rajtuk.

Kiemelkedő multimédiás élmény
A nagy fényerejű, 33,8 cm (13,3'') képátlójú, tükröződésmentes, nagy felbontású kijelzőnek és a nagy teljesítményű, Dolby Advanced Audio funkcióval rendelkező sztereó hangszóróknak köszönhetően a Z830 ideális a multimédiás tartalmak lejátszásához, akár otthon, akár utazás közben. A Portégé Z830 használata mind az üzleti, mind az otthoni felhasználók számára igazi élményt nyújt.

 

Kulcsszavak: Toshiba, notebook
Vissza