Kérdezd meg Siri-t

Vértes Judit - 2011. október 18.
Az iPhone 4S egyik új alkalmazása, a Siri névre keresztelt személyi asszisztens, szellemes válaszaival sokakat elbűvölt.
A zenész Jonathan Mann egy duettet énekel a virtuális asszisztenssel, melynek soraiban a Sirinek feltett leggyakoribb kérdések közül válogat.

A dalban olyan kérdéseket tesz fel Mann, mint például a “hozzám jönnél feleségül?” vagy a “mi az élet értelme?”, melyekre a program türelmesen válaszolgat, ám néha megjegyzi, hogy most már elég, jobb lenne, ha visszamennénk dolgozni. Néhány gyöngyszem az élet értelméről feltett kérdésre adott válaszai közül: “Az, hogy ilyen kérdésekről gondolkodjunk”, “42”, “Nem tudom, de biztos van rá egy alkalmazás.”

Siri szellemes válaszait olvashatjuk több blogon is, a http://shitsirisays.com/ oldal legutóbbi bejegyzése Siri válasza arra a kérdésre, hogy “Mennyibe kerülsz?” : “Ha meg kell kérdezed valaminek az árát, biztos, hogy nem tudod megengedni magadnak.” Egy másik blogon  a program azt válaszolja arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc színe: “Nem tudom, hogy mondják a nyelveden, egyfajta zöld, de több dimenzióban”
Egyszóval Sirit nem lehet zavarba hozni, mindenre tudja a választ, ugratásra ugratással válaszol. Kérdezzünk hát bátran.
Kulcsszavak: iPhone, alkalmazás
Vissza