2011 egyetlen négymagos táblagépe? – ASUS Transformer Prime [Videó]

Farkas Norman - 2011. október 21.

Az ASUS Eee Pad Transformer utódja lencsevégre került a AsiaD konferencián. Az újdonság lehet az egyetlen Nvidia Kal-El processzorral szerelt táblagép, amely már idén megjelenik.

Jonney Shih, az ASUS vezérigazgatója mutatta be a villámgyorsnak ígérkező, Transformer Prime névre keresztelt internettáblát, melyről egy kedvcsináló videó (alant megtekinthető) is felbukkant a napokban.

Az Android rendszerű, Nvidia Tegra 3 (azaz Kal-El) egységgel felvértezett jövevény miniHDMI kimenetet, hagyományos USB csatlakozót, illetve SD kártya foglalatot is kapott. Vélhetően Honeycomb 3.0 rendszerrel érkezik majd a gép, de – az ASUS szerint – idővel az Ice Cream Sandwich is elérhető lesz rá. A csupán 8,9 milliméter vastag Transformer Prime-ot 10,1 hüvelykes képernyővel látták el, a hozzá tartozó – de opcionálisan választható – QWERTY dokkoló pedig nem csak a szövegbevitelt könnyíti meg, hanem az üzemidő tekintetében is fontos szerepet játszik, hiszen segítségével akár 14,5 órán keresztül képes üzemelni a kütyü.

Az ASUS Transformer Prime megjelenése november 9-re tehető, a készülék várható ára (dokkoló nélkül) nettó 500 dollár körül alakul.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza