HTC Rezound – Hivatalosan is

Farkas Norman - 2011. november 4.

A tajvani gyártó tegnap bemutatta legújabb Android alapú készülékét, mely dupla magos processzorral, HD kijelzővel és Beats Audio fülhallgatóval érkezik.

A korábban Vigor néven híressé vált jövevény a gyártó legelső LTE hálózatokat kiaknázó készüléke, amely 720p felbontású HD kijelzővel és Beats Audio hangzásvilággal kecsegtet.

Az Android Gingerbread rendszerrel érkező Rezound EC-DO és LTE adatátviteli képességgel,  4,3 hüvelykes, 720 x 1280 pixel megjelenítésére képes kapacitív érintőképernyővel, WLAN, GPS és Bluetooth (3.0) modullal, digitális iránytűvel és – természetesen – Sense kezelőfelülettel rendelkezik. A masina zökkenőmentes működéséért egy 1,5GHz-es, dupla magos Qualcomm MSM8660 processzor felel, melyet Adreno 220 grafikus egység, 1GB RAM és 16GB kapacitású, microSDHC kártyával bővíthető belső tárhely egészít ki (jó hír, hogy egy 16 gigabájtos kártya alapból lesz a készülékben). A 129 x 65,5 x 13,7 milliméteres okostelefon energiaellátását egy 1620mAh kapacitású akku biztosítja.

Az SRS HD WOW támogatással bíró kütyü egyébként nem csak zenei téren domborít, hanem a képalkotásban is ott van a szeren: nagy látószögű, F/2,2 fényerejű optikával ellátott, 8 megapixeles AF kamerájával 1080p HD videók rögzítésére is lehetőség nyílik. A hátlapi kamerát dupla LED villanó segíti gyenge fényviszonyok között. Az újdonsággal nem jelent majd gondot a videotelefonálás és videocsevegés sem, hiszen előlapi kamerával is felvértezték.

Az ígéretes specifikációval bíró HTC Rezound az amerikai Verizon Wireless szolgáltató kínálatában debütál a fent említett Android Gingerbread rendszerrel, de jövőre biztosan megérkezik rá a Google által fémjelzett operációs rendszer legújabb verziója, az Ice Cream Sandwich.

Vissza