A Canon belép a filmiparba

forrás Prim Online - 2011. november 7.

A Canon Hollywoodban mutatta be az új Cinema EOS rendszert. Az új professzionális digitális filmgyártási rendszerbe objektívek, digitális videokamerák és a digitális tükörreflexes fényképezőgépek tartoznak.

A cserélhető objektíves digitális kamerarendszer első modellje a mérföldkőnek számító EOS C300/C300 PL videokamera, amely egy Super 35 mm-es CMOS érzékelővel rendelkezik. A hét új 4K EF Cinema objektív – négy zoomobjektív és három egy fókusztávolságos modell – pedig az EOS tükörreflexes fényképezőgépekhez használható, cserélhető EF objektívek jelenlegi kínálatát egészítik ki. A Canon továbbá egy új digitális tükörreflexes fényképezőgép fejlesztését is bejelentette, amely egy 35 mm-es full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és támogatja 4K felbontású videók rögzítését.

Új utakon a Cinema EOS rendszerrel
A Canon 74 éves képalkotási tapasztalatára épülő Cinema EOS rendszer teljesen új lehetőségeket teremt a vállalat számára. A Canon már számos díjat nyert a szórakoztatóiparban a 2008 novemberében bemutatott EOS 5D Mark II digitális tükörreflexes fényképezőgépével, amelyet több sikeres hollywoodi mozifilm és tévésorozat megalkotásánál is használtak.
A Canon új Cinema EOS rendszere kompatibilis a Canon nagy teljesítményű EF objektívcsaládjával, és számtalan, eddig ismeretlen kreatív lehetőséget biztosít a filmesek számára.

EOS C300/C300 PL cserélhető objektíves digitális videokamera
A Canon EOS C300/C300 PL egy teljesen új, két változatban elérhető digitális videokamera. Az EOS C300 EF típusú objektívfoglalattal rendelkezik, hogy kompatibilis legyen a Canon cserélhető EF objektíveket tartalmazó családjának aktuális tagjaival. Az EOS C300 PL pedig PL objektívfoglalattal rendelkezik, hogy használható legyen az iparági szabványnak tekinthető PL foglalatos objektívekkel. A videokamera egy Super 35 mm minőséget biztosító, 8,29 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, amely ideális a digitális kinematográfiai feladatokhoz.

4K EF Cinema objektívcsalád

A Canon Cinema EOS rendszer tagja a hét új 4K EF Cinema objektív: négy, 14,5 és 300 mm közötti fókusztartományt biztosító zoomobjektív – két darab az EF és két darab a PL típusú objektívfoglalatokhoz –, valamint három, EF típusú foglalatokhoz használható, egy fókusztávolságos modell. Mind a hét új objektív kivételes, 4K – 4096 x 2160 képpontos – optikai teljesítményt biztosít, és kompatibilisek a Super 35 mm minőséget biztosító érzékelőkkel. Ezenfelül a három, egy fókusztávolságos objektív a teljes méretű CMOS érzékelővel rendelkező fényképezőgépekhez is használható.

Új digitális tükörreflexes fényképezőgép 4K videofunkcióval (fejlesztés alatt)

A jelenleg még fejlesztés alatt álló, következő generációs digitális tükörreflexes fényképezőgép full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és 24P felvételi sebességgel, Motion-JPEG tömörítéssel támogatja a 4K felbontású videók rögzítését, így kivételes képminőséget biztosít. A további részletekről, többek között a termék nevéről, pontos műszaki jellemzőiről és tervezett bemutatási dátumáról a későbbiekben dönt a vállalat.

Vissza