ASUS Eee Pad Transformer Prime - Hivatalosan is

forrás Prim Online - 2011. november 9.

Az ASUS hivatalosan bejelentette a világ első négymagos NVIDIA Tegra 3 processzorral felszerelt táblagépe, az ASUS Eee Pad Transformer Prime megjelenését. A kiemelkedő multimédiás élmény mellett a Transformer Prime hihetetlenül vékony  (mindössze 8,3 milliméter vastag). Szálcsiszolt fémburkolata olyan fejlett funkciókat rejt, mint ASUS SonicMaster audiotechnológia, a 8 megapixeles, autofókuszos hátoldali kamera (amelyhez LED-es vaku tartozik) és a mobildokkoló használatával az akár 18 órás akkumulátoros használati idő.

Hihetetlenül vékony

Az elképesztően vékony Transformer Prime mindössze 8,3 mm vastag és az egyetlen olyan fémburkolatú táblagép, amely mindössze 586 grammot nyom. Szálcsiszolt fémháza alumíniumból készül, biztonságos, mégis rendkívül kényelmes fogást nyújtva. Két csodás színben készül: ametisztszürkében és pezsgő-aranyszínben.

Kiemelkedő teljesítmény
A Transformer Prime a világ első olyan táblagépe, amely az NVIDIA következő generációs négymagos Tegra® 3 processzorával van felszerelve, amely nagyerejű táblagépek sorát teremti majd meg. A négymagos CPU, a tizenkét magos GeForce® GPU és a vSMP technológia használatával a Transformer Prime a legjobb és leggyorsabb többfeladatos táblagépes élményt nyújtja. Kiemelkedően teljesít a webböngészésnél, a teljes HD-felbontású videók lejátszásánál és persze a játékok esetében is.

Páratlanul éles képmegjelenítés

Az Eee Pad Transformer már eddig is büszke lehetett 178° fokos betekintési szögű, Corning® Gorilla® Glass védőburkolatú IPS képernyőjére, de a Transformer Prime még tovább megy. Az eszköz továbbfejlesztett, világosabb Super IPS+ képernyője a jobb kültéri olvashatóság érdekében nagyobb fényerővel rendelkezik. Az előoldalon lévő 1,2 megapixeles kamera lehetővé teszi a videokonferenciákon való részvételt, míg a hátsó 8 megapixeles, autofókuszos, LED-es vakus kamerával csodás fényképek készíthetők – a nagy F2.4-es apertúrának, a hátsó megvilágítású CMOS-érzékelőknek, az érintésre fókuszáló mélységélesség-állításnak és az alacsony fényerős zajcsökkentésnek köszönhetően, amelyek mind segítenek a lehető legtisztább és legélesebb fotók elkészítésében. A táblagépek közül elsőként a Transformer Prime 8 megapixeles kamerája képes teljes 1080p felbontású HD-videók készítésére.

Kiemelkedő hang

A Transformer Prime lenyűgöző hangjáról az ASUS exkluzív SonicMaster technológiája gondoskodik, amely tiszta, akusztikailag precíz megszólalásáról híres. Kristálytisztán szól széles hangtartományban, valósághű hangvisszaadást és olyan speciális  beszédhangjavítási funkciókat kínál, amelyek nem találhatók meg a piac egyetlen más táblagépében sem.

Korlátlan hatékonyság

A Transformer Prime 32 és 64 gigabájtos kiépítésben is kapható. A modellek egyaránt fel vannak szerelve microSD kártyafoglalattal, 3,5 mm-es kombinált audio jack bemenettel és micro HDMI csatlakozóval is a beltartalom és a képernyőn látható információ gyors és kényelmes megosztása érdekében. A Transformer Prime-ot a névrokonához hasonlatossá tevő funkció azonban a mobildokkoló, ami új jelentést ad a „sokoldalúság” szónak. Az innovatív és kényelmes kialakítással a felhasználók fennakadás nélkül juthatnak billentyűzethez és touchpadhez, és korlátlan bővíthetőséget is kapnak az USB-csatlakozó és az SD-kártyaolvasó révén. A Transformer Prime-ot magában használva az akkumulátor akár 12 órányi használatot képes biztosítani, de a mobildokkolóval ez a szinte hihetetlen 18 órára növelhető. Ez jelenti minden táblagép között a leghosszabb akkumulátoros használatot. Az előre telepített SuperNote alkalmazás fantasztikus lehetőséget kínál feljegyzések készítésére, felvételére vagy akár jegyzetelésre, míg a Polaris® Office a Word, Excel és PowerPoint (MS Office 97-2007 kompatibilis) fájlok olvasására és szerkesztésére módot adva gondoskodik arról, hogy a felhasználó mindenkor hatékony maradhasson.

Az eszköz ára 499 és 599 dollár között változik, a külön vásárolható mobildokkoló pedig 149 dollárba kerül. Az élő bemutatót is magába foglaló hivatalos megjelenési esemény december elején várható, amikor az ASUS azt is bemutatja, mi történik, ha az Eee Pad Transformer Prime találkozik az Ice Cream Sandwichcsel.

Vissza