Motorola RAZR - December 12-től a Telenornál

Kütyü Magazin - 2011. december 9.

A gyártó közleménye szerint a Droid RAZR, illetve RAZR R néven ismertté vált okostelefon december 12-től kapható Magyarországon a Telenor hálózatában és a kiskereskedelmi üzletekben. A hihetetlenül vékony készülék elsősorban egyedi formatervével tűnik ki a piaci tömegből, bár hardveres felszereltsége is igen vonzó.

A készülék előoldala formázott üvegfelülettel, alumínium díszítőelemekkel és 4,3 colos Super AMOLED Advanced „hyper-vibrant” képernyővel vonzza a tekintetet. A képernyőt Corning Gorilla üveg és KEVLAR szálak védik a karcolásoktól. A telefon minden része cseppálló bevonattal rendelkezik – még a belső elektronikus kártyák is.

A lehengerlő külső mellett kiemelkedő hardveres felszereltség fogadja a felhasználót: 1 GB RAM-mal kiegészített, 1,2 GHz-es kétmagos processzor hajtja meg a készüléken futó Android 2.3.5 operációs rendszert. Késedelem nélkül, párhuzamosan hallgathatjuk kedvenc számainkat, ellenőrizhetjük e-mailjeinket és pörgethetjük végig fotóinkat.

A Motorola RAZR előtöltve tartalmazza a Motorola MotoCast alkalmazást, amellyel közvetlenül az otthoni vagy munkahelyi számítógépről streamelhető vagy tölthető tartalom a készülékre, így a fontos személyi információk mindig elérhető közelségben vannak. A képernyőn az LCD HDTV-k többségénél szélesebb színskálán játssza le a filmeket. Ha videózáshoz támad kedvünk, akkor választhatunk a mozi-minőségű első 720p HD videokamera vagy a hátsó 1080p HD videorögzítésre képes 8 MP-es egység között. A filmrögzítést támogató képstabilizáló technológia jó minőségű felvételek készítését teszi lehetővé.

Az újdonság kiváló partner a munkában is: a kormányzati szintű titkosítás tökéletesen védi az e-maileket, a címlistát és a határidőnaplót. A Motorola rendkívül intelligens, előre telepített Smart Actions alkalmazása segíti a napi feladatok automatizálását és növeli az akkumulátor-üzemidőt. A Smart Actions reggel, az irodába érve lehalkítja a csengőhangot, az akku-üzemidő növelése érdekében hazaérve megváltoztatja a Bluetooth és GPS beállításokat, vagy SMS-t küld a hívó félnek, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont.


 

Kiegészítők:

A Motorola RAZR Work and Play csomaggal egyszerűen csatlakoztathatjuk telefonunkat HDTV-hez, hangszóróhoz és más perifériákhoz – mindössze multimédia-állomásra van szükség a nagyképernyős szórakozáshoz. Az alapkiépítéshez tartozó Bluetooth billentyűzet és egér segítségével gyorsan elindíthatjuk a Motorola forradalmi webtop alkalmazását, amellyel teljes értékű Firefox böngészőt futtatva szerkeszthetjük dokumentumainkat és internetezhetünk. Az új Smart Controller alkalmazással a nagy képernyőn megjelenített tartalmat is kezelhetjü. A készülékkel a bejövő hívások bármikor, még a telefon dokkolása közben is megválaszolhatók.

Kültéri használathoz a Motorola Lapdock 500 Pro dokkolómegoldás a legideálisabb: beépített billentyűzettel és 14 colos HD-felbontású képernyővel bír. A Lapdock 500 Pro egy vékony laptopra hasonlít és a RAZR dokkolásakor kel életre. Gazdája filmeket nézhet, dokumentumokat szerkeszthet, a beépített webkamerával videocsetelhet, a teljes értékű Firefox böngészővel pedig internetezhet. Ha valami kisebbre vágysz, akkor a Motorola Lapdock 100 lehet a neked megfelelő alternatíva, mely ugyanezeket a képességeket kínálja kisebb, kompaktabb méretben, 10,1 colos képernyővel.

 

Vissza