Diktafon a jövőből – Olympus LS-100

Borostyán Blanka - 2011. december 16.

A japán gyártó készüléke igazi színt hoz az igencsak szürke diktafon-kínálatba. Ezt részben tudásával, részben pedig megjelenésével éri el. Az LS-100 úgy néz ki, mintha egy – eddig csak sci-fikben látott – jövőbeli hi-tech cucc lenne.

Az akár nyolcsávos felvételek rögzítésére képes diktafon két XLR bemenetet kapott, amelyek lehetővé teszik, hogy egyes hangszereket (pl. gitár) csatlakoztassunk rá, melyeket a jack kimenet és egy fülhallgató segítségével kizárólag a saját szórakoztatásunk céljából is megszólaltathatunk. Persze ugyanezen csatlakozókkal külső mikrofonokat is igénybe vehetünk. Az izgalmas külsejű készülék mikrofonjai 90 fokos elrendezést kaptak melynek eredménye, hogy a magas- és mély hangokat egyaránt kiváló minőségben, csekély veszteséggel és hatékonyabb zajszűréssel képesek rögzíteni. A felvett anyagok lineáris PCM (96 kHz/24 bit) formátumban kerülnek mentésre.

A fémházas jövevény a fentieken kívül rendelkezik rákeverés (Overdubbing), index és előfelvételi-memória funkciókkal, képes akár 140dB SPL hangnyomás érzékelésére, lehetőséget nyújt a felvételek szerkesztésére, a fájlok másolására és átvételére, valamint az MP3 konvertálásra és a CD írásra ( külső meghajtó segítségével) is. A 159 x 70 x 33,5 milliméteres, 280 grammos készülék 4GB kapacitású belső memóriája SD, SDHC és SDXC kártyákkal bővíthető.

Az Olympus LS-100 várható ára 120 000 forint körül alakul, megjelenésére 2012 januárjában számíthatunk.

További infókat a gyártó oldalán találsz a termékről.

Kulcsszavak: Olympus, diktafon
Vissza