PERCH – Hogy ne hagyd el a töltődet

Farkas Norman - 2011. december 30.

A 2012-es Consumer Electronics Show-n mutatkozik be a kis szerkezet, mely a „krónikus töltőelvesztésben szenvedő” utazók és a feledékeny felhasználók számára jelenthet hatékony és olcsó megoldást.

Egy rendkívül hasznos megoldással rukkolt elő az LPS (Loss Preventation Systems). Egy apró kütyüről van szó, amely emlékezteti gazdáját arra, hogy a töltési folyamat befejeztével húzza ki töltőjét a konnektorból.

A konnektor és a töltőfej között elhelyezkedő PERCH működésének lényege, hogy figyeli, a felhasználó mikor húzza le feltöltött készülékét (mobil, notebook, tablet, stb.) a töltő zsinórjának végéről, s amikor ez megtörténik, akkor csiripelő hangjelzéssel figyelmezteti a júzert, hogy bizony a töltőt is ki kellene ám húzni a falból.

Ezzel a roppant egyszerű masinával rengeteg időt és pénzt takaríthatnak meg a felhasználók és sok-sok – a töltő elvesztéséből vagy otthon felejtéséből származó – kellemetlenségtől szabadulhatnak meg.

A PERCH ára 10 dollár körül alakul majd, várható megjelenésével kapcsolatban a CES 2012 után lesz információ. Nem vitás, hogy sikeres termék lesz ez az egyszerű, de annál nagyszerűbb vívmány.

Veled előfordult már, hogy elvesztetted, vagy otthon felejtetted valamelyik kütyüd töltőjét?

Vissza