Samsung Galaxy S II – Érkezik az Android 4.0!

Farkas Norman - 2012. január 2.

Bizony, a Galaxy S II tulajdonosok örülhetnek, hiszen az Android operációs rendszer legújabb verzióját tartalmazó frissítés úton van hozzájuk.

Egyelőre nem beszélhetünk OTA update-ről, a várva-várt frissítés kizárólag a Samsung KIES szoftver segítségével hajlandó felkúszni az érintett mobilokra.

A hírek szerint a szoftver két változatban érhető el: az I9100XXKP4 jelű Android 4.0.1, az I9100XXKP8 jelzésű pedig Android 4.0.3 alapú rendszerfrissítést takar. Mindkét verzióban fellelhetőek az Ice Cream Sandwich újításai, valamint a TouchWiz kezelőfelület kisebb ráncfelvarrásai is. Sajnos arról nincs információ, hogy a gyártó milyen ütemben és mely régiókban teszi elérhetővé a KIES által hivatalosan feltelepíthető update-et, de ha Galaxy S II telefonod van, akkor javasoljuk, hogy tégy egy próbát.

Érdekesség, hogy a cikk tárgyát képező frissítések kiszivárgott ROM-okként szerepelnek a Samsung Galaxy S II topikjában az Xda Developers fórumon, ahol néhány gyakorlott felhasználó már meg is osztotta az új rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait.

Vissza