Kimagasló mobiladat-forgalom decemberben a Vodafone hálózatán

Kütyü Magazin - 2012. január 4.

363 terabyte-ot meghaladó adatforgalmat bonyolítottak a Vodafone előfizetői 2011 decemberében, ez több mint 79 000 db teleírt DVD lemeznek megfelelő adatmennyiséget jelent, amin ha filmek lennének, több mint 18 évbe telne végignézni.

A leglátványosabb növekedés a telefonon keresztül internetezők körében volt, ők összesen dupla annyit mobilinterneteztek, mint egy évvel korábban. Ezen belül is a növekedés motorja az okostelefonos felhasználók adatforgalom-bővülése volt, akik átlagosan 60%-kal többet interneteztek telefonjukon, mint egy évvel korábban.

A nemzetközi tendenciákkal összhangban a számítógépen, USB modemmel mobilinternet kapcsolatot használók átlagos forgalma tovább csökkent, csaknem 16%-kal kevesebbet interneteztek 2011-ben az egy évvel korábbihoz képest. Ennek magyarázata, hogy manapság a mobil előfizetést egyre gyakrabban egy vezetékes internet-előfizetéssel egyidejűleg használják, kiegészítve a vezetékes internet sebességét és korlátlanságát a mobil kapcsolat nyújtotta hordozhatóság előnyével.

Érdekes tendencia, hogy egy adott előfizetést egyre több helyen használnak, aminek katalizátora, hogy a Vodafone sikeres hálózatfejlesztésének köszönhetően az ország egyre nagyobb részén érhető el a szélessávú mobilnet. Év végére 671 szélessávú mobilinternettel lefedett település mellett elsőként a Vodafone ügyfelek internetezhettek a budapesti kék és piros metró teljes vonalán, sőt karácsonyi ajándékként minden vidéki szélessávval lefedett területen elérhetővé vált a megsokszorozott sebességű mobilnet.

Kulcsszavak: adatátvitel, Vodafone-hu
Vissza