Két középkategóriás Motorola a láthatáron – Motoluxe és Defy Mini

Farkas Norman - 2012. január 6.

Az amerikai gyártó két belépő szintű androidos okostelefont mutatott be, melyek hamarosan az európai piacra is „beteszik a lábukat”.

A Defy Miniről már korábban elkaptunk egy hírmorzsát, s – bár információink hiányosak voltak - be is számoltunk a jövevényről. A hivatalos bemutatkozásnak köszönhetően tiszta képet kaptunk a csepp-, por- és ütésálló újdonságról. A 109 x 59 x 12,6 milliméteres, 107 grammos Defy Mini négysávos GSM modult, HSPA adatátviteli képességet, Bluetooth (2.0), A-GPS és WLAN modult, távolság- és gyorsulásérzékelőt, 3,2 hüvelykes, 320 x 480 pixel felbontású, kapacitív érintőképernyőt, két kamerát (0.3 megapixeles előlapi, LED villanóval segített, 3,15 megapixeles hátlapi), valamint FM rádiót is kapott. Az Android Gingerbread 2.3.6 Gingerbread operációs rendszeren alapuló készülék működését egy 600MHz-es, 512MB RAM-mal kiegészített processzor biztosítja, a telefon fél gigabájtnyi ROM-ját microSD kártyákkal bővíthetjük. A Defy kistesóját egy viszonylag izmos, 1650mAh kapacitású akkumulátor tartja életben.

A Defy Mini tehát több területen is elmaradást mutat a Defy-hoz képest (van kivétel, például előlapi kamerával nem büszkélkedhet az elődmodell) de a gyártó célja ezzel a masinával nyilván az volt, hogy egy olcsó, de mégsem a „vacak” kategóriába sorolandó androidos terméket hozzon létre azon felhasználók számára, akiknek fontos szempont a készülék strapabírósága.

Az Android 2.3.7 Gingerbread alapú Motorola Motoluxe csak Kínán kívül számít újdonságnak, hiszen az említett országban már egy ideje forgalomban van a készülék. A HSPA adatátvitelt támogató telefont DLNA porttal, Bluetooth (3.0), A-GPS és WLAN modullal, FM rádióval, 4 hüvelykes, 854 x 480 képpont megjelenítésére alkalmas, kapacitív érintőképernyővel látták el. A mobil lelke egy 800MHz órajelű, 512MB RAM-mal és 1GB ROM-mal megspékelt processzor (Qualcomm MSM7227A-0 SoC + Adreno 200 grafikus gyorsító), képalkotó eszközeit egy 0,3 megapixeles előlapi, valamint egy LED villanóval segített, 8 megapixeles hátlapi kamera alkotják. A 118 x 51 x 9,9 milliméteres, 124 grammos modell energiaellátásáról egy 1400mAh teljesítményű akku gondoskodik, amely már ránézésre is gyengének tűnik, sőt furcsa, hogy például a kisebb képernyővel és gyengébb processzorral szerelt Defy Mini is egy ennél erősebb telepet tudhat magáénak.

Összességében egy átlagos középkategóriás okostelefont ismerhetünk meg a Motoluxe személyében, melyet elsősorban letisztult dizájnja és alacsony ára tehet népszerűvé.

Sajnos a jövevények várható ára egyelőre ismeretlen, de annyi bizonyos, hogy februárban mindketten landolnak az európai piacon.

Vissza