Ütős Android 4.0 alapú tabletek a Lenovo gyártósoráról - IdeaTab S2 és K2

Borostyán Blanka - 2012. január 10.

Az idei CES-re két kiemelkedő felszereltségű táblagéppel készült a Lenovo. A kétmagos processzorral szerelt IdeaTab S2-t saját akkumulátorral ellátott QWERTY dokkolója teszi érdekessé, míg az IdeaTab K2 személyében egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzorral szerelt erőművet ismerhetünk meg.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerrel piacra kerülő IdeaTab S2 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel megjelenítésére alkalmas, kapacitív IPS képernyőt, 1,5GHz órajelű kétmagos Qualcomm Snapdragon processzort (MSM 8960 SoC), 1GB RAM-ot, két kamerát (8 megapixeles fő- és VGA előlapi egység), valamint 9 órás üzemidőt garantáló akkumulátort kapott.

IdeaTab S2

Ez nem minden, hiszen a külön tartozékként megvásárolható QWERTY dokkoló még sokoldalúbbá teszi az eszközt. Az SDHC kártyaolvasót, multitouch-ot támogató touchpad-et és teljes billentyűzetet kínáló stílusos dokkoló külön akkumulátorral rendelkezik, melynek segítségével az S2-t akár 20 órán keresztül használhatjuk netbookként. A Lenovo e megoldása nem egyedülálló a piacon, hiszen az Asus már jóval korábban előállt ezzel a koncepcióval, gondoljunk csak az Eee Pad Transformer családra. Az IdeTab S2 várható ára és piacra kerülésének pontos ideje egyelőre ismeretlen.
Az IdeaTab K2 fent leírt testvéréhez képest egy valódi erőmű. A készülék hivatalos bemutatására még nem került sor annak ellenére, hogy ki van állítva a CES-en. Ennek hátterében bizonyára az áll, hogy a kütyü egyelőre prototípus fázisban van, így megjelenésének dátuma enyhén szólva is bizonytalan. Mindennek ellenére nagyon ígéretes kis gépről van szó.

IdeaTab K2

Az Android 4.0 rendszert futtató K2 lelke egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzor, megjelenítője egy 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású kapacitív IPS panel képében manifesztálódik. A szerkezet tervezésekor a megnyerő dizájn és a biztonság is fontos szempont lehetett, legalábbis a hátlapon elhelyezett ujjlenyomat olvasó és az elegáns, ugyanakkor ésszerűen felépített készülékház erről árulkodik.
 

Vissza