Teljes LG CINEMA 3D kép- és hangélmény a CES-en

forrás Prim Online - 2012. január 10.

Az LG Electronics négy, legújabb 3D hangtechnológiájával felszerelt házimozi-rendszert mutat be az idei Szórakoztatóelektronikai kiállításon (CES). A négy új termékben az LG kombinálta a 3D házimozi-rendszerek világát az LG CINEMA 3D Smart TV-k technológiájával.

Az LG CINEMA 3D Smart TV-k és a CINEMA 3D SOUND házimozi-rendszerek közötti szinergikus kapcsolat az üzletek polcán is egyértelművé válik, mivel a két terméket párban kínálja majd minden áruház az Egyesült Államokban. A négy CINEMA 3D SOUND házimozit az év első felében mutatja be a gyártó, elsőként pedig a BH9420PW modellel találkozhat a nagyközönség az idei CES-en.
A BH9420PW modellben található szabadalmazott LG 3D Sound Zooming technológia folyamatosan szinkronizálja a hangzást a 3D Smart TV képernyőjén aktuálisan látható 3D képek helyzetével és mozgásával, amely egyértelműen az események középpontjába helyezi a nézőt. A 3D Sound Zomming funkció a 3D tévé képernyőjén megjelenített objektumok változó mélységének elemzésére alapuló összetett algoritmus segítségével képes különböző mélységű hangokat előállítani.

A 3D hangminőséget tovább mélyíti a BH9420PW 9.1-es hangszóró-rendszere, amelyben a hagyományos, 5.1-es házimozi-rendszerhez képest további 4, álló 3D hangszóró szolgáltatja az egész teret betöltő hangélményt. A négy álló 3D hangszóró felfelé tolja a hangot, ezzel biztosítva, hogy a függőleges tér is megteljen hanggal. Az egyes álló 3D hangszórókban található 360 fokos prizmák minden irányban visszatükrözik a hangot, valóságos koncertteremmé varázsolva a nappalinkat.

Az LG egyedi, 3D-hatású DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia tovább növeli a vízszintes hangmező méretét is, hogy a szoba minden szegletéből érkezzen felénk a hang. Az optimális hallgatási tér (audio sweet spot) megnövelésével a nézők mindig úgy érezhetik, mintha ők maguk is az akció kellős közepében lennének, függetlenül a nappaliban elfoglalt helyüktől.

Az LG BH9420PW Smart TV funkciókkal is rendelkezik, hogy a tökéletes hang- és képélmény mellett a széles tartalomválaszték előnyeit is élvezhessék a vásárlók. Ezáltal bármelyik hagyományos 3D tévékészülékkel hozzáférhetünk LG Smart TV kínálta tartalmakhoz, amik mind mennyiségükben, mind sokszínűségükben egyre fejlődnek, és olyan prémium tartalmakkal egészülnek ki, mint például az LG 3D Zone.

A BH9420PW magyarországi bevezetéséről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Vissza