Nincs több bolyongás a szenzoros parkoló keresővel

forrás Prim Online - 2012. január 23.

New Yorkban már tesztelik a Xerox vállalathoz tartozó ACS legújabb fejlesztését, amely a parkolót kereső autósoknak nyújt azonnali és hatékony segítséget.

A város közlekedési rendszerét felügyelő hatóság (DOT) a zsúfolt metropolis bronxi városrészében 200 kisméretű utcai érzékelőt helyezett el, amelyek jelzést küldnek a környéken cirkáló autósok mobiltelefonjára, amint a „látókörükben” üres parkolóhelyet fedeznek fel. A járművezetőknek előzetesen ehhez le kell tölteniük a telefonjukra egy speciális alkalmazást, amely állandó kapcsolatban áll, és online kommunikál az utcára telepített érzékelő berendezésekkel.

Az intelligens parkolási megoldás 2 hónapos tesztelésétől sokat várnak a DOT szakemberei. Abban bíznak, hogy a sikeres próbaidő után beélesített rendszer jelentősen javít Bronx forgalmi helyzetén, ahol a torlódások közel egyharmadát  a parkolót kereső, lassú  autók okozzák.

A DOT részéről nem zárták ki azt sem, hogy a jövőben New York mind az öt kerületére kiterjesztik a szenzoros parkoló kereső rendszert.

Kulcsszavak: autószolg, Xerox
Vissza