Úton a Motorola első Atom meghajtású okostelefonja

Farkas Norman - 2012. február 14.

Valószínűleg a Mobile World Congressen mutatkozik be hivatalosan a Motorola és az Intel januárban bejelentett együttműködésének első gyümölcsét jelentő, Medfield processzorral felvértezett mobiltelefon.

Nem kellett sokáig várnunk az első Atom processzoros Motorola mobilra, úgy tűnik, hogy a gyártók kiemelt figyelmet fordítanak a közös projektre. A Motorola számos ARM processzort nélkülöző modellt ígért, szóval cikkünk tárgya „csak” az első lépés egy hosszú, Medfield alapú mobilokkal/táblagépekkel kikövezett úton.

A PocketNow jóvoltából lencsevégre kapott jövevény specifikációja egyelőre nem ismert, mindössze annyit tudunk róla, hogy egy Intel Atom processzor teljesít benne szolgálatot, s a fedélzetére a Google által fejlesztett mobil operációs rendszer legújabb verziójának - az Android 4.0 Ice Cream Sandwich-nek - MotoBlur felhasználói felülettel megfejelt változata került. A kütyü érdekessége, hogy képes a sorozatrögzítésre, mely másodpercenként 15 fénykép elkészítését jelenti, továbbá rendelkezik hibernálás üzemmóddal, mely sok jót ígér energiagazdálkodás szempontjából és praktikus, hiszen roppant gyorsan visszaáll belőle a rendszer üzemkész állapotba.

A Motorola üdvöskéje minden bizonnyal tiszteletét teszi a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congressen, s az év második felében akár az üzletek polcain is találkozhatunk vele.

Vissza