LG Optimus Vu: hivatalosan is

Farkas Norman - 2012. február 19.

A koreai gyártó hazai sajtóoldalán hivatalosan bejelentette 5 hüvelykes, 4:3 képarányú képernyővel felszerelt okostelefonját, az Optimus Vu-t. A Samsung Galaxy Note kihívójának szánt jövevényt a hó végén kezdődő Mobile World Congressre is magával viszi az LG.

Korábban érkeztek pletykák az Optimus Vu specifikációiról, sőt egy rövid kedvcsináló videón is láthattuk. Most azonban a gyártó hivatalosan közzétett információira hivatkozhatunk, s számolhatunk be a kütyü tulajdonságairól.

A 139,6 x 90,4 x 8,5 milliméteres és 168 grammos Vu nem egy apró szerkezet. A benne található 5 hüvelykes, 1024 x 768 pixel felbontású, 650 nit fényerő kibocsátására képes IPS érintőképernyő 4:3 képarányú, s emiatt egy kissé széles lett az eszköz – így elég fura látványt nyújthatunk, ha a fülünkhöz tartjuk.

Az Android 2.3 Gingerbread rendszerű okostelefon meghajtásáról egy 1,5GHz órajelű, kétmagos Qualcomm processzor gondoskodik, a belső tárhely kapacitása 32GB. Ami a képalkotást illeti, egy 8 megapixeles fő-, valamint egy 1,3 megapixeles előlapi kamerára támaszkodhatunk.

A 2080mAh teljeítményű akkumulátorral ellátott Optimus Vu-t természetesen olyan „alapvető” fícsörökkel is ellátták, mint a DLNA és WiFi Direct támogatás, vagy a HDMI kimenet.

Az LG közleménye nem tér ki a termék megjelenésének pontos idejére, illetve árára, de feltételezhetően a dél-koreai SK Telecom szolgáltató kínálatába kerül be először, mégpedig március elején.

A gyártó állítása szerint a közelgő Mobile World Congress rendezvényen közelebbről is megismerkedhetünk az Optimus Vu-val.

 

[Forrás: LG Korea]

Vissza