Huawei Ascend D1 Q – A kínai négymagos?

Farkas Norman - 2012. február 20.

A kínai gyártó szombaton, a Mobile World Congress előtt mutatja be négymagos processzorral felvértezett okostelefonját, mely az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer köré épül.

A mobilpiacon korábban csak alsó kategóriás készülékeiről ismert Huawei az utóbbi időben egyre több pozitív csalódást okoz a nagyközönségnek. Elég csak Consumer Electronics Show alkalmával bemutatott Ascend P1 S mobiljukra gondolni, mely lenyűgöző karcsúságával (6,68mm) és kellemes felszereltségével rengeteg érdeklődőt vonzott magához. A gyártó úgy tűnik, nem szándékozik abbahagyni a felső kategóriás mobilok gyártását, sőt egyre nagyobb tért kíván nyerni ebben a szegmensben.

A Mobile World Congress környékén debütáló Huawei Ascend D1 Q névre keresztelt jövevény a cég következő lépése a prémium kategóriás kütyükre éhes felhasználók szíve felé. Bár egyelőre csak minimális mennyiségű információ, illetve néhány kedvcsináló fotó áll rendelkezésünkre a készülékről, szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem okoz majd csalódást. A vállalat marketing vezetőjeként dolgozó Yu Chengdong árult el néhány apróságot az újdonságról. A kapott információkból arra következtetett a szaksajtó néhány képviselője, hogy az Ascnd D1 Q bizony egy quad-core processzorral ellátott mobiltelefon. A feltételezés nem alaptalan, hiszen egyrészt az eszköz nevében szereplő „Q” utalhat a quad-core CPU-ra, másrészt pedig következetes lépés volna a Huaweitől, ha a kétmagos P1 S után egy négymagos Ascend mobillal rukkolna elő.

Egy biztos: szombaton minden kiderül.

Vissza