Archos Arnova 8b G2: csak külsejében más

Farkas Norman - 2012. február 21.

Az Archos Android 2.3 Gingerbread alapú, pénztárcabarát megoldása csak megjelenésében különbözik a nemrég bemutatott Arnova 8 G2 táblagéptől. A 8 hüvelykes újdonság letisztult dizájnját részben a fizikai gombok nélkülözésével érték el.

Az 1GHz órajelű ARM Cortex-A8 processzorral, 512MB RAM-mal, illetve – változattól függően – 4, vagy 8GB belső tárhellyel felvértezett masina első ránézésre okoz némi csalódást, hiszen mi másra gondolna egy gomb nélküli táblagép láttán a lelkes felhasználó, ha nem egy Android 4.0 ICS rendszerű kütyüre?! Ennek ellenére Gingerbread fut a készüléken, mely ráadásul nem is igazán van felkészítve a hardveres gombok hiányára.

Sebaj, hiszen a 8 hüvelykes, 800 x 600 pixel felbontású érintőképernyőt, WLAN modult, illetve microSD kártyahelyet tartalmazó szerkezet az olcsó tabletek táborát gazdagítja, így nem várhatjuk el tőle, hogy a legfrissebb rendszerrel a fedélzetén érkezzen – bár van némi esély rá, hogy az Archos észbe kap és egy későbbi frissítés formájában jégkrémszendvicset küld a gépre.

Vissza