Magyar 3D filmek ingyen a UPC videotárában

Kütyü Magazin - 2012. február 23.

Az előfizetői igények és visszajelzések alapján a UPC teljesen újratervezte digitális videotárának navigációját, amely mostantól az eddiginél látványosabb és könnyebben használható képernyő-felületen érhető el. Ebből az alkalomból márciustól minden digitális kábeltévé előfizető számára díjmentesen elérhetővé teszi az első magyar térdimenziós mozi címével büszkélkedő Gráner József eddig elkészült három látványos 3-dimenziós ismeretterjesztő filmjét.

A UPC folyamatosan bővíti kábeles videotárát: hamarosan teljessé válhat a nagy mozifilm-stúdiók köre, egyre több film kerül be már a DVD-megjelenés napján, és márciustól a Megamaxszal tovább gyarapodik a tévécsatornák műsortára is.

A upc videotár vadonatúj elrendezésű menüjében a főoldalon és az almenükben egyaránt egy új, képes böngészősáv kapott helyet, amiben a filmek között már a DVD-borítók alapján, illetve a tévécsatornák logói szerint is keresgélhetünk a kínált tartalmak között. A filmek cím alapján az eddiginél gyorsabban is kiválaszthatóak a távirányító betűs gombjai segítségével, hasonlóan ahhoz, ahogy a mobiltelefonok számbillentyűin sms-eket írunk.

A videotárban szereplő 23 tévécsatorna kínálata most már nem csak tematikus felosztásban, hanem egy helyre, a TV csatornák menüpontba összegyűjtve is megtalálható, így nem feltétlenül szükséges a különböző kategóriákban keresgélni a műsorokat. Mindemellett egyszerűbbé vált a menürendszerben az eligazodás és a főmenübe való visszajutás is.

Jó hír az újabb típusú tévékészülékek tulajdonosainak, hogy – a korábban bemutatott El Clásico focimérkőzés 3D felvétele után – immár 3-dimenziós filmek is elérhetővé válnak a digitális videotárban. A videotár megújulása alkalmából ráadásul márciustól díjmentesen lesznek megtekinthetők az első magyar térdimenziós mozifilmeket megalkotó Gráner József eddig elkészült, lenyűgöző felvételeket és animációkat tartalmazó ismeretterjesztő filmjei. A csodálatos univerzum a bolygók rendszerét és a Földről felbocsájtott űreszközöket mutatja be, A kék bolygó 3D glóbuszunk ügyes-bajos ökológiai kérdéseit veszi sorra, az Autócsodák 3D pedig a genfi autószalon bámulatos újdonságait tárja elénk.

Várhatóan hamarosan teljessé válhat a világ legnagyobb mozifilm-stúdióinak a köre, amelyek a UPC digitális videotára számára filmeket biztosítanak. A Paramount, a Warner, a Disney és a Universal után jelenleg már előrehaladott tárgyalások folynak a Fox és a Sony csatlakozásáról is.

Folyamatosan sikerül egyre tovább növelni a moziforgalmazást követően azonnal, a DVD-megjelenéssel egy időben a tévéképernyőn is elérhető (úgynevezett Day and Date) filmek számát is. Az elmúlt egy évben 31 ilyen film szerepelt már a upc videotárban, idén pedig a tervek szerint még tovább gyarapodik a számuk.

A filmek mellett jelenleg már összesen 23 tévécsatorna műsorai nézhetőek meg bármikor, a sugárzási időponttól függetlenül a videotárban. Közülük tíz tévécsatorna (TV2, RTL Klub, m1, AXN, Nickelodeon, Cartoon Network, Filmbox, HBO OD, Discovery, Minimax) önálló oldallal is rendelkezik. A nemrég kialakított, külön előfizethető Minimax csomag után március közepétől a Megamax műsorai is korlátlanul visszanézhetőek lesznek egy külön csomagban.

Vissza