Négymagos mobillal készül Barcelonába a Fujitsu

Farkas Norman - 2012. február 23.

Eddig csupán arról kaptunk információkat, hogy a japán gyártó milyen nagyszabású tervet szőtt az európai mobilpiacra történő – újbóli – betörésre, a hamarosan bemutatásra kerülő Fujitsu okostelefonokról szinte semmit nem lehetett tudni. Ez most szerencsére változott, ugyanis lehullott a lepel egy Android 4.0 alapú készülékről, mely Tegra 3 processzorral és 13 megapixeles kamerával rendelkezik.

A jövevény egyes tulajdonságai – például a neve – nem kerültek napvilágra, viszont főbb hardveres és szoftveres specifikációiról be tudunk számolni.

A csepp- és porálló képességgel bíró szerkezet meghajtásáról egy 1,5GHz órajelű, négymagos Nvidia Tegra 3 processzor gondoskodik. A bivalyerős processzor által nyújtott teljesítményt az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer aknázza ki, a maximális biztonságért pedig az ujjlenyomat szenzor – ilyesmit láthattunk a Motorola Atrix esetében is – felel. A készülék 4,6 hüvelykes, még ismeretlen felbontású megjelenítőt és 13,1 megapixeles fő kamerát kapott, ez utóbbi kiemelkedő képalkotó képességről árulkodik. Bár az újdonságot igen erős processzorral látta el, a Fujitsu mégis hosszú üzemidőt ígér.

A Fujitsu első négymagos proceszorral szerelt mobilja a CES-en

A Mobile World Congressen közelebbről is megismerkedhetünk a készülékkel, de sajnos nem valószínű, hogy egyhamar az üzletek polcain láthatjuk, ugyanis a rendezvényre is csak bemutató darabokkal, prototípusokkal készül a Fujitsu.

Vissza