Canon imageFORMULA P-215: a leggyorsabb USB-s hordozható lapolvasó

Farkas Norman - 2012. március 13.

A Canon bemutatta a kisirodák, otthoni környezetek, illetve távolról dolgozó alkalmazottak számára fejlesztett imageFORMULA P-215 lapolvasót. Az iparág leggyorsabb USB-alapú, kompakt és hordozható szkennere egyaránt kompatibilis a Mac gépekkel és a PC-kkel, a mobil munkavégzést pedig a felhőalapú – például a Google Dokumentumok, vagy a SharePoint – alkalmazásokba való beolvasás lehetőségével támogatja.

Az akár 15 oldal/perc beolvasásra is képes, USB-kábellel működtethető imageFORMULA P-215 modell egyetlen művelet során a dokumentumok mindkét oldalát rögzíti. A lapolvasó maximum 20 oldal kezelésére képes automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik, így a felhasználók a több oldalból álló dokumentumok beolvasása során időt takaríthatnak meg.

Beépített CaptureOnTouch Lite szoftverének köszönhetően a P-215 azonnal, illesztőprogramok vagy szoftverek telepítése nélkül is használható. Az iparági szabványoknak megfelelő csatlakoztatás és a különféle képszerkesztő alkalmazásokkal való kompatibilitás érdekében a P-215 a Windows rendszerhez készült ISIS/TWAIN illesztőprogramokat, illetve a Mac rendszerhez készült TWAIN illesztőprogramot is kínál a felhasználók számára.

A modell különleges kártyaadagoló nyílása lehetővé teszi a vastag, műanyag azonosítókártyák és dombornyomott kártyák beolvasását is. Ez különösen hasznos például a biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó iparágakban, ahol az új ügyfélszámlák nyitásakor vagy az ügyletek lezárásakor a személyazonosság igazolása is szükséges.

A kiváló minőségű beolvasást az akár 600 dpi optikai felbontás, valamint az olyan fejlett képfeldolgozó szolgáltatások, mint például az automatikus oldalméret-érzékelés, a kiegyenesítés, az automatikus szövegtájolás és a színérzékelés biztosítják. A lapolvasó számos olyan hatékony szoftveralkalmazást is kínál a felhasználók számára, mint például a CaptureOnTouch, amely fejlett képfeldolgozásának köszönhetően lehetővé teszi a több fájlformátumba – például PDF, PDF/A, TIFF, JPEG és PowerPoint – történő beolvasást. A PageManager (Mac) és a PaperPort (PC) a BizCard szoftverrel együtt pedig biztosítja a digitalizált dokumentumok hatékony fájlkezelését.

A P-215 CaptureOnTouch és CaptureOnTouch Lite szoftvereihez mellékelt szoftverfejlesztői készletek használatával a vállalatok informatikai részlegei és a független szoftverforgalmazók a saját megoldásaikhoz, vagy dokumentum-munkafolyamataikhoz egyéni csatlakoztatási lehetőségeket is kifejleszthetnek.

Az imageFORMULA P-215 2012. január első felétől érhető el Európában, körülbelül bruttó 90 000 forintot kóstál.

Vissza